Napi 2doboz cigi szerintetek sok?
Szevasztok!
Most leszek 17 éves, és már kb 2 éve napi 2dobozzal elszívok. Iskola elött haverokkal elszívunk pár szálat, és szünetekben is. Miután vége az iskolának a parkban beszélgetünk, és akkor is elég sok fogy. Meg ha otthon megkívánom, akkor is szívok pár szálat. Szerintetek ez mennyire káros? Csak mert eddíg nem lett komolyabb baj.
Arra gondolsz, hogy nincsenek olyan jó versei? :)))
És ha emelné a napi adagot?
Na figyelj, elmondom az én sztorimat, bár biztos nem fogsz rám hallgatni, mert én se hallgattam volna magamra annak idején, de hátha valaki más is olvassa és ha csak egy ember leszokik, már akkor megérte...
15 évesen, középiskola első osztályának végén szoktam rá. Mert akkor az osztályunkból lévő 10 fiúból 7 már dohányzott, 2 ki volt közösítve mert olyan tipikus jótanuló-jókisfiúk voltak, engem még megtűrtek, de nagy volt a nyomás hogy cigizzek, igyak velük. Rászoktam a cigire. Nyáron már függő voltam, utána érettségiig szívtuk rendesen, bár azért napi 2 doboz nem fogyott el, de napi 1 igen.
Csakhogy a cigit nem magamnak vettem, hanem a legjobb haverom bátyja szolgáltatta, akinek jól menő trafikja-kisboltja volt és ha kértünk, kaptunk tőle mi ketten, akár minden nap suliba menet egy-egy dobozzal, elsősorban azért, mert délutánonként néha beálltunk a boltba kisegíteni, és ez volt a fizetség - a szüleim persze nem tudák... utolsó évben ez a lehetőség már nem volt meg, akkor magamnak vettem, így már szűkösen voltam, de mivel végeztem diákmunkát, a napi 1 doboz azért kijött belőle.
Majd jött az egyetem. Albérletben kellett laknom Pesten, ami rohadt drága volt (a családunk pénztárcájához mérve), de nem kaptam koleszt. Anyámék adtak minden hónap elején egy fix összeget, hogy abból kell kijönnöm. Természetesen úgy spóroltam, hogy jusson cigire, meg piára is, mert hát egyetem, bulizzunk... és odáig jutottam, hogy volt olyan hét, mikor alig ettem mást, mint üres zsemlét meg hozzá ásványvizet!!! Mivel szabadabb voltam, mint otthon, az albérletben is rágyújtottam gyakran (szobatárs is dohányzott, nem zavarta), így már napi egy doboznál több fogyott.
Cigiztem, nem ettem normálisan, vitamint szinte semmit. Az immunrendszerem nagyon legyengült, minden betegséget elkaptam. Az egyetemi focimeccseket nem bírtam végigjátszani, mert annyira le voltam gyengülve - a tüdőm a cigitől, a testem többi része pedig az üres zsemle zabálásától. Fogytam kb 10 kilót az egyetem első évében, pedig soha nem volt rajtam felesleg.
Aztán jött egy lány, akibe nagyon belezúgtam. Én is tetszettem neki, barátkoztunk is, de mikor én jeleztem felé, hogy többet akarok (= meg akartam csókolni), elhúzódott, és azt mondta, hogy látta hogy az előbb rágyújtottam, és így nem szeretne csókolózni, undorító. Majd elmondta, hogy nála a dohányzás kizáró ok.
Lett másik csajom, aki szintén dohányzott, volt vele egy vad kapcsolatom, ami piálásból, cigiből és szexből állt (szerencsére drogozásba nem keveredtem), majd újra feltűnt az előző lány, egy csoportba kerültünk egyik egyetemi órán, és én akkor láttam, hogy úristen mekkora különbség van a két lány között, nekem ő kell....
Szakítottam a barátnőmmel azért, hogy "új életet kezdjek", abbahagytam a kétnaponta történő, csak piáról szóló bulikat, és 2 hónap alatt sikerült leszoknom a cigiről... egyszerűen azt mondtam, hogy nem gyújtok rá többet.... kegyetlen szar volt az elején, sok édességet ettem helyette, vagy rágcsálnom kellett valamit, mint a babáknak mikor jön a foguk. :) De sikerült. Egy idő után már nem kívánta a szervezetem.
Nem lett tündérmese, a lány nem lett az enyém, talált magának másik fiút, pont akkor tudtam meg, mikor ismét közeledni szerettem volna. De mégis nagyon hálás vagyok neki, mert miatta sikerült leszoknom és egy sokkal tisztább életet élnem... ez 5 éve történt és azóta sem gyújtottam rá, egyszer sem. Azt a 10 kilót visszaszedtem magamra, többnyire izom formájában, a tüdőm soha nem lesz a régi, de ismét bírom a focit, és egészségesen élek. És van egy barátnőm 2 éve, akivel nagyon-nagyon szeretjük egymást, és már csak azért is áldom, hogy leszoktam, mert ez a lány is kijelentette, hogy dohányos fiúval nem járna.
Szerintem szívjál többet, ez kevés!!
idióta, hogy lehet ilyen kérdést feltenni???
napi 2 doboz cigi = -50 év az életedből.
Gondolkozz és rá jössz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!