A lányom utálja, hogy a lakásban dohányzom, ti hogy kezeltétek ezt?
"38 éves anya vagyok, 16 éves korom óta dohányzom, szóval letenni én már nem tudom a cigit..."
Nem a fenét nem! Anyukám 50 év után hagyta abba, én 15 év után. Ő eü. okokból, én saját elhatározásból. Pár hétig szenvedsz, aztán, mintha sosem bagóztál volna. Nagy motiváció lehet a pénz is: tényleg nincs jobb helye havi 40 ezer forintnak?
22 évet dohányoztál. Még jó eséllyel lehet 40 nem dohányos éved. Nem fulladozva, később krákodva, sárga bőrrel, büdös szaggal, + megspórolva (másra költve) mai áron 18-20 millió forintot. De Te tudod, a Te döntésed.
10-es! Miért ne nyithadnád ki az ablakot? Először is télen is kell szellőztetni, másrészről pedig 2percekről van szó, mi a fene fog történni, ha kinyitod az ablakot?? Ha már lemászkáláshoz nem fűlik a fogad legalább ennyit megtehetnél. Vagy mit vársz, mondjuk azt, hogy rakd ki a lányod a házból mert nem vagy képes egy minimálisan sem idomulni?
(Az egyes voltam)
#14, 16 éves gyerek nem költözhet el. És elég gáz dolog a szülő részéről, hogy szándékosan károsítja a saját gyerekének az egészségét.
Kérdező, bizony jobban tennéd, ha leszoknál. Ha nem megy, akkor mindig lemennél (mondjuk ez segítene a leszokásban is). Ha arra se vagy hajlandó, akkor - a lakás beosztásától függően - egy szobát kéne kijelölni, ahol a lányodnak nincs sosem dolga, mindig oda mennél dohányozni, csukott ajtó mellett, és minden szál után 5 percet szellőztetnél, hogy minél kevesebb füst szivárogjon át a lakás többi részébe. Szerintem ez a minimum, amit meg kéne tenned.
Jogilag persze minden a te döntésed, telefüstölheted a lakást, de ne csodálkozz, ha a lányod le fog nézni, ha végre egyszer függetlenedhet tőled.
18, 19:
Most komolyan: rá akartok szoktatni valakit olyasmire, ami bizonyítottan csak káros hatással van az emberre...?
Plusz 19: igazad van, két dohányos már havi 60-80 eFt-t is elfüstöl a semmire. Nem igaz, hogy nincs helye máshol... Nem kell kuporgatni: utazzon, szórakozzon, bármi, aminek a bagónál kicsit is több értelme van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!