Dohányzók! Ti nem féltek a dohányzás okozta következményektől?
Elég a cigis dobozokon látni a horrorisztikus képeket, hogy véresen köhög a nő, meg a fekete rossz fogak, meg hogy a férfi valami lélegeztetőre van kötve, meg elfeketedett lábujj meg olyan szövegek vannak írva hogy "a dohányzás megölheti a születendő gyermekét" "a dohányzás szívinfarktust okoz","a dohányzás agyvérzést és fogyatékosságot okoz" "a dohányzás következtében elzáródnak az artériák" és a többi..
Ti nem féltek ezektől? Hogyha mondjuk késöbb amputálni kell az egyik végtagotokat, vagy idő elött szét mennek a fogaitok. Vagy agyvérzést vagy szívinfarktust fogtok kapni, netán rákosok lesztek? És hogy hamarabb fogtok meghalni? Esetleg szenvedni fogtok?
10-es
Teljesen igazad van. A mozgáshiány is lehet az elhízás egyik okozója (egészségügyi szakon tanulok az egyetemen, hogyhogy lényegében erről "szól az életem")
De ha valaki tartja az egyéni kalóriadeficitet akkor viszont nem okozna akkora problémát, mint ami van.
Az evést azért hoztam fel példának, mert sokan nem gondolnak rá, hogy ez is okoz hatalmas egészségügyi problémákat. Úgy vannak vele, hogy úgyis csak 10-20kg felesleg van rajtuk ami nem gond számukra, de évtizedek múlva úgyanúgy előjönnek tőle a bajok mint mondjuk a cigarettától (a legjobb ennek kettőnek a kombója amúgy)
Én azt vallom, hogy normális keretek között mértékkel semmi sem okoz olyan hatalmas ártalmat, hiszen nincs tökéletesen egészséges dolog. A probléma akkor van, amikor teljes függőség alakul ki az egyénnél, ami a dohányzás esetében is kialakulhat.
Nem! Általában akik a képeken vannak ők láncdohányosok...
Ha napi 1-dobozt elszívsz az még nem vészes.
Meg amúgy is, nem tök mind1 fizetem azt a red-v@s TB-t (mert kötelező...) 25-éve egyszer se vettem igénybe, ha teszem azt megbetegszem és bekerülök legalább minimum azt az összeget kifogom vasalni amit elloptak tőlem TB néven.
#13!
Amikor te oda bekerülsz, nem a pénz fog az eszedben járni, hanem hogy életben maradj.
Magad nevében beszélj, perpillanat minimál bérből élek, és ahogy áll a gazdaság az elkövetkezendő 10-20 évben pont nem lesz ez máshogy, ha bekerülök kórházba, hidd el nem fog az eszemben járni hogy életben maradjak...
Nem a gazdaságra kell fogni a minimálbért, hanem a képzettségedre. Valamit ezek szerint nem jól csinálsz/tanultál.
Mellesleg a minimálbér közel felét minden hónapban elfüstölni, jó nagy baromság.
Ugyan kérlek, fingod sincs milyen képzettségeim vannak vagy hogy hol élek,mit dolgozom, esetleg hol dolgozom, vagy hogy mit dolgoztam. Úgyhogy ne okoskodj.
Az hogy mi baromság pont nem te döntöd el, max véleményed lehet ami a kutyát nem érdekli.
Egyetlen egy dologban egyetértünk nem vagyok jó(nem csinálom jól) a seggnyalásban/pitizésben, mások ócsárlásában, illetve hogy nincsen gyomrom másokat kizsigerelni, ha ezeket a dolgokat mesterszinten végezném mára milliárdos lehetnék, de minimum milliomos...
A dohányzást tekintve teljes tévedésben vannak, még sok esetbe maguk a dohányosok is.
Ideje lenne ezt is ugyanúgy betegségként kezelni, mint az alkoholizmust.
A dohányzás semmi mást nem okoz, mint időlegesen csillapítja, a saját maga okozta függőséget. Ez egyfajta megelégedettség érzés.
Semmi mást nem okoz. Nem okoz eufóriát, tudatmódosulást mint más drogok. Viszont súlyos, főként pszichés függőséget okoz.
Minden dohányos meg van róla győződve, hogy "nekem ez jó, és szükségem van rá".
És az hogy valami fejben dől el, pontosan azt jelenti mit gondolsz róla, mennyire érted. Ehhez pedig kutatni kell, végiggondolni, megérteni. Nem simogatni, jóváírni, engedélyezni.
És ez mindenkinek teljesen egyéni feladata.
Engem a drogfüggőség volta indított el azon az úton, hogy megszabaduljak tőle. De ehhez az első lépés az volt, hogy saját magam előtt bevalljam, igen bakker függő vagyok, éspedig súlyos.
"Magad nevében beszélj, perpillanat minimál bérből élek, és ahogy áll a gazdaság az elkövetkezendő 10-20 évben pont nem lesz ez máshogy, ha bekerülök kórházba, hidd el nem fog az eszemben járni hogy életben maradjak..."
Már bocsesz, de ezt magadnak köszönheted!
Én vagyonőr (portás) vagyok havi 360 munkaórával és nettó 1025 ft os órabérrel "nyugis helyen"
Ebből a pénzből, plusz még egy ksi másodállásból ismerősnél tavaly 4 gépkezelői vizsgát (köztük a targoncást is) csináltam meg és fizettem ki a páromnak is összesen 510.000 forintért.
Plusz még az utolsó pillanatban jelentkeztem a tb és bérügyintézői képzésre is, mert a munkám jellegének köszönhetően bőven van időm tanulni.
Ha szarul élsz, pályát kell váltani!
November végére lesz meg a tb és bérügyintézőim, aztán jelentkezek könyvelő tanfolyamra.
De ha akarok már az építőiparba is elmehetek daruzni, bobcatezni, vagy raktárba targoncázni.
Plusz ezenkívül van még két másik végzettségem is, de azokkal csak vállalkozni érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!