Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Sikerülhet a fokozatos leszoká...

Sikerülhet a fokozatos leszokás a cigiről? Lehet csökkenteni a napi elszívott mennyiséget tartósan?. Mik a tapasztalataitok?

Figyelt kérdés
Nekem orvos is mondta hogy szokjak le fokozatosan. Még senkiről nem hallottam akinek sikerült volna így. Van akinek sikerült?
2021. jan. 5. 20:36
 1/9 anonim ***** válasza:
74%
Dohányosként mondom, hogy ilyen módszer nem létezik. Vagy leteszed egyik napról a másikra, vagy sehogy.
2021. jan. 5. 20:42
 2/9 anonim ***** válasza:
Nikotin tapaszok, szájsprék stb alternatíva amivel lehet fokozatosan leszokni. Nekem a szájspray jött be
2021. jan. 6. 02:13
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Van aki fokozatosan le tudja tenni.
2021. jan. 6. 09:08
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sokkal nehezebb leszokni úgy, hogy próbálod csökkenteni az adagot. Pl. A szerencsejáték függőnek se szerencsés ha elmehet minden nap a kaszinóba, de pl. csak 15 öt pörgethet a félkarú rablón.

Sokkal jobb ha teljesen elhagyod a cigit, 2-3 hétig szar lesz, utána viszont egyre jobb. Nekem az segített, hogyha már nagyon cigizni akartam akkor bevettem egy rágót.

2021. jan. 6. 10:50
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

CSak úgy ha leteszed végleg az ér valamit.

Én is úgy tettem le pedig erős dohányos voltam.

De ezt a leszokást a fatertől láttam és szerintem is ez a legjobb módszer hogy teljesen abba hagyni.

2021. jan. 6. 15:49
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem mukodhet, en is igy csinalom 8 evnyi cigi utan. Regen biztosan elszivtam egy doboznyi cigit, ez azota magatol lecsokkent maximum 10 szalra, aztan mar ereztem, hogy ez sem esik jol. Nem oldja a stresszt, nincs az a bizsergos erzes, sot szar volt szivni. Most tartok 3-4 szalnal, ebbol ketto sajnos meg tenyleg jol esik, de a maradek 1-2 mar annyira nem, sokszor van, hogy csak felig szivom el. Nekem ez erzesbol jott, erzem a testemen is, hogy ez nem jo neki es a szagara is iszonyuan erzekeny lettem valamiert, utalom es igy kezdtem fokozatosan csokkenteni. Csak annyit szivok el, amennyi valoban jol esik meg.

Hozzatennem viszont, hogy en nem is dontottem el, hogy le fogok szokni, ez a folyamat magatol indult el. Ugy vagyok vele, hogy egyelore maradok azon az "adagon", ami jol esik meg es sokat edzek, hogy fittebb legyek, helyettesitsem a dohanyzast.

Ha te nagyon ra vagy fuggve, nagyon sokat szivsz es hosszu ideje es meg mindig jol esik, akkor nagyon nagy erofeszitesbe fog ez kerulni es lehet tenyleg jobb lesz, ha hirtelen elhagyod az egeszet, vagy szigoruan csak a napi elso szal "ebreszto" cigit szivod el egy ideig, aztan azt sem. A lenyeg, hogy foglald el magad egesz nap, talalj egy uj hobbit, akarmit, amit beteszel a cigi helyere. Valamit, ami okoz akkora megnyugvast, mint ragyujtani, csak ez ne az eves legyen, mint sokaknal, mert arra is ugyanilyen konnyu rafuggni es borzaszto nehez leszokni rola.

2021. jan. 9. 10:54
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sikerült a fokozatos letétel. Régebben napi egy doboz volt, amit csökkentettem fél dobozra, majd azt 8-ra, 5-re,3-ra, 2-re, és végül 1-re. Egy éve tettem le a cigit, persze nem volt könnyű, mert körülöttem nagyon sokan dohányoznak. Én azért is tettem le, mert nagyon sokat futok és a tüdőm nem bírta a hosszútávot, állandóan meg kellett álnom(jelenleg 10 km-t tudok futni megállás nélkül).
2021. jan. 10. 03:37
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom, de nekem ez a "fokozatosan" dolog olyan, mintha a piacon alkudoznál egy kofával.

Lehetne még egy kicsit olcsóbb, aztán még egy kicsit olcsóbb?

Na jó, ha nem megy, akkor nem veszem meg. (értsd: akkor feladom)

Lehet, hogy nem így van, szerintem vagy akar valamit az ember és nekifog, vagy kifogásokat keres, és alkudozik.

2021. jan. 21. 22:11
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem így sikerült
2022. máj. 23. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!