Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mikor múlik el a cigi utáni...

Mikor múlik el a cigi utáni vágy, illetve mit tegyünk? Többi lent.

Figyelt kérdés
Párommal egyszerre kezdtünk el leszokni 3 hónapja. Sodort cigit szívtunk, nem számoltuk, de elég sokat dohányoztunk. Hirtelen kellett abbahagynunk, mert előtte hónapokig próbáltuk csökkenteni, de nem vált be, folyton jöttek a kifogások, és csak mentünk ki cigizni. Az első idő nehéz volt, de túljutottunk rajta. Nikotinos bogyót szopogattunk, de pár hét után abbahagytuk. Lassan 3 hónapja nem dohányzunk, de még néha most is elég gyötrelem, páromnak főleg, őt sokkal jobban megviseli még mindig. Annyira nem stresszes az életünk, nem igazán lehet a stresszt ennél jobban csökkenteni, párom itthonról dolgozik. Fiatal korunk óta dohányzunk, én 16 évesen kezdtem, ő is kb így. Most 30+ vagyunk. Én elég jól bírom azért, de párom folyton panaszkodik, segíteni szeretnék neki, de nem tudom hogyan.

2020. dec. 30. 13:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

#9 vagyok, azt, hogy "csak és kizárólag bulizás" céljából veszel nem javaslom. Mondhatnám úgy is, hogy aki egyszer függővé vált az onnantól nem tud szociális vagy alkalmi fogyasztóvá válni. Egy alkoholistánál is többnyire az addig elért eredmények végét jelenti, ha megpróbál "csak társaságban és keveset" inni. Egyszer kell visszaesni és az egészet kezdheti elölről. Mint írtad is, már megvette a következő adagját.

Kérlek azt írd le, hogy napi 15 cigarettánál többet vagy kevesebbet szív, és megpróbálok részletesebben segíteni.

2021. jan. 3. 17:39
 12/14 A kérdező kommentje:

Pontosan nehéz kiszámolnom, mert kézzel sodort cigit szívtunk évekig. Vékonyabbakat és rövidebbeket tekertünk, mint egy normál gyári szál, viszont ezek ugye erősebbek. Egy 40g-os csomag elég volt kettőnknek 2-3 napig, aztán a kiszerelést lecsökkentették 30g-ra. Ezzel számolva 6-10 gramm dohány ment el fejenként naponta.

Most rákerestem, egy gyári szál kb. szálanként 1g dohányt tartalmaz. Tehát ja... szerintem fejenként kb. 10 gyári szál ciginek megfelelő, amit naponta elszívtunk.

2021. jan. 3. 18:51
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Rendben, nikotin tapasz + rágógumi lenne a legjobb az alábbiak szerint:

Dohányzás azonnali abbahagyása mellett:

Nicorette patch áttetsző 15 mg/16 óra transzdermális tapasz a betegtájékoztatóban leírtak szerint 12 hétig ÉS

Nicorette Icy White 2mg gyógyszeres rágógumiból 1 db nikotinéhség esetén - legfeljebb napi 12x.

12 hét elteltével pedig:

Nicorette patch áttetsző 10 mg/16 óra transzdermális tapasz a betegtájékoztatóban leírtak szerint 4 hétig ÉS

Nicorette Icy White 2mg gyógyszeres rágógumi a korábbiaknak megfelelő mennyiségben naponta.

A tapasz elhagyása után pedig fokozatosan csökkentse a rágógumi mennyiségét, amíg már nincs rá szüksége.

Természetesen csak akkor, ha nincs ellenjavallat a készítményekkel szemben, meg kell nézi a betegtájékoztatót...

Emellett napi 20-30 perc séta beiktatása a napirendbe.

Ha tudok még segíteni nyugodtan írj ide vagy akár privátban is.

2021. jan. 3. 20:00
 14/14 anonim ***** válasza:
Aki kiviszi a sz@rjaitokat az is lehet beteg:D elöttetek is valszeg vitt ki ételt/italt másnak is...
2021. jan. 15. 04:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!