Éreztétek a földrengést? Hol lehet jobban érezni az emeleten panel lakásban, vagy lent a talajon, földszinten, kint az utcán? Illetve mitől van a földrengés?
Itt Zalában a héten már másodszorra tapasztaltuk a földrengést, elég ijesztő volt. Az ágy billegett, a kulcs, a felakasztott érmeim, a csillást mozgott, himbálózott és zörgött.. Félelmetesnek tűnt.
Tegnap reggel volt, akkor én semmit nem éreztem, még aludtam. Ma 12:20-kor volt, azt már nagyon érezni lehetett..
Viszont van ismerősöm, aki ugyanabban a városban lakik ,mint én és nem érzett semmit..
Volt, aki pl éppen futott, és semmit nem érzett..
Miért van az ,hogy a a héten ez már a második földrengés.. És tavasszal is volt azt hiszem 2-szer... Itt nálunk úgy tűnik egyre többször tapasztaljuk.
A barátnőm Pesten még egyszer se számolt be ilyenről, nem tapasztalt még földrengést..
Ha ti is éreztétek, merre éreztétek, mit tapasztaltatok?
Az nagyon durva... És megrongálódott a lakás?
Tehát , ha mondjuk van egy erős földrengés, mint Horvátországban, akkor ki kell menekülni a házakból, lakásokból?
Baranya északi részén (kis faluban) durván éreztem!
Rángatott a székkel együtt... minden mozgott és csörömpölt a házban. A csillár és minden más lógó cucc erősen lengett.
2. másodperc után már élveztem, mert rájöttem mi történik és éreztem az anyatermészet erejét.
Senkik vagyunk srácok ezen a bolygón... Senkik!
Egy ilyen geológiailag stabli környéken ahol a Mecsek, Mórágyi rög stb található ekkora mértékben tapasztalunk meg rengést az elég jó jelzés a Földtől. hogy nem mi vagyunk itt a főnökök!
Én nem éreztem semmit, csak hallottam róla.
Budapesten lakom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!