Hogyan szokjak le a dohányzásról?
Figyelt kérdés
Gimnazista lány vagyok,és körülbelül fél éve dohányzom. Az a probléma velem,hogy rettentő kicsi az akaraterőm,és nagyon könnyen bármi függője tudok lenni. A dohányzással is így volt. Bulikban kipróbáltam,és ahogy fokozatosan hozzászoktam, azzal párhuzamosan egyre gyakrabban csináltam. Nem vagyok nagy láncdohányos,általában 2-3 szálat szívok egy nap,de minimum egyre szükségem van naponta. Igazából nem a testem függő,inkább az agyam. Ha meghallok egy nyugis,chilles zenét,akkor arra gondolok,hogy erre milyen jót lehetne cigizni,szinte csak zenével szoktam, ez a kombináció nagyon jó hangulatot okoz,megnyugtat,és nagyon jó életérzés. A legjobb barátnőmmel imádok cigizni,mert együtt egy külön vibe,és ezt nem tudom mivel tudnám helyettesíteni. A napom fénypontja például,mikor éjszaka,mikor már minden alszik,kiülök az ablakba, bekapcsolok egy hangulatomhoz passzoló zenét ,és ellazulok. Viszont le szeretnék állni,mert nagyon káros,és nem tudok bűntudat nélkül cigizni. Féltem a hangomat,mert imádok énekelni, az egészségemet,meg hogy nem vagyok miatta formában, a kinézetemet,és nyilván a pénzt is tudnám hasznos dolgokra költeni. Emellett nem akarok semmilyen szertől függni, lelkileg és fizikailag is gyengének érzem magam tőle. Persze , ha egy bulin beleszívok egy cigibe,az belefér,de nem akarok dohányzó lenni. Tudnátok motiválni, tippet adni,hogy mivel helyettesítsem ezt az életérzést,tanácsot adni a leszokáshoz?2020. okt. 18. 22:44
1/6 anonim válasza:
Legyen valami helyette. Mondjuk vegyél egy Rubik kockát, tanuld meg kirakni (vannak nagyon jó videók a kirakásról, egy nap alatt simán meg tudod tanulni), aztán ha eszedbe jut, hogy elszívnál egy cigarettát, akkor rakd ki helyette a kockát.
2/6 anonim válasza:
Én a "csak 5 percig nem" módszert használtam. Ha rámjött a rágyújthatnék, akkor néztem sűrűn az órát, ahogy telik az idő ,telik az 5 perc. Azalatt úgyis jön valami újabb inger, amibe belekezdhetek, és egy időre leköti a figyelmem. Aztán ha jön a sóvárgás, akkor megint 5 perc.
Fontos volt még,hogy ne is legyen nálam cigi, mert akkor elég egy gyenge pillanat, ráadásul a tudat,hogy van is nálam, az kockáztatta volna a leszokást.
3/6 anonim válasza:
Széttéped a dobozt ami még megvan, és soha többé nem fogadsz el egy szálat se, nem veszel, semmi közöd nem lesz a cigihez.
"Persze , ha egy bulin beleszívok egy cigibe,az belefér". NEM! NEM fér bele! Ha leteszed, akkor zéró tolerancia, sehol, soha többé nem cigizel. Egy szál, és már szoksz is vissza.
5/6 anonim válasza:
Mi az első amit csinász? cigi? ha esetleg nincs.. csikkezzel? ha ezekre a kérdésekre "NEM" a válasz akkor nem lesz nehéz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!