Ezek szerint “tiszta” a tüdőm?
Ez hülye kérdés lesz de, 3-4 éve cigizek, suli után kb 1 nap 1 szálat ( hangulat miatt stb)
Ha szünet van vagy hétvége akkor nem, és nem is nagyon hiányzik(viszont suli után haverokkal meg jól esik)
Mostanában Futásnál éreztem hogy nehezebben kapok levegőt.
Olvastam hogy a sópipa segít tisztítani a tüdőt és Vettem egy sópipát kipróbálni hátha használ valamit.
Viszont amikor használom akkor elvileg folynia kéne az orromnak mert úgy így ürül ki a “trutyi”, viszont nekem egyáltalán nem. Ezek szerint viszonylag “tiszta” a tüdőm?
Válaszokat előre is köszönöm!
18f
#2: tulajdonképpen a füstből lerakódó anyagoktól tényleg piszkos lesz. Ez olyan piszok, amiben radioaktív sugárzó anyag is van. Abban tényleg nem hasonlít a piszokra, hogy nem lehet kitisztítani, kimosni úgy, ahogy azt a kérdező elképzeli.
Ez a sugárzás a tüdő érzékeny sejtjeit közvetlen közelről bombázza, ami kiválóan elősegíti a tüdőrák kialakulását. Legalábbis a fizika tanárunk ezt mondta.
Az tény és való, hogy a dohányban vannak radioaktív izotópok, de olyan minimális mennyiségben, hogy alig-alig mérhető. Aki dohányzik, az nem sugárfertőzéstől lesz beteg, hanem a lerakódott kátránytól, a füstben lévő 70 fajta rákkeltő anyagtól, és hogy tönkreteszi a szív- és érrendszert.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!