Légzési gondok leszokó dohányosnál! Mitől lehet? Forduljak orvoshoz?
Figyelt kérdés
Napközben minden nap egy fél órára minimum,ha vízszintes helyzetbe kerülök órákra bedugul az orrom. Egyszer éjjel arra keltem hogy nem tudok levegőt venni, fel kellett kelnem és erolkodnom vagy 5 másodpercig hogy sikerüljön. Már fel éve tart ez. Nagyon gyakran cserélem emiatt az ágynemum, sokat takarítok, szellőztetek, így biztos nem irritáció vagy allergia, mindenhol előjön, már vagy fél éve nem vettem tiszta levegőt. Évek óta dohányos vagyok, de nem viszem túlzásba, van hogy heti öt szálat szivok csak. Viszont emiatt kénytelen voltam letenni. Egy hete nem dohányzom, tünetmentes teljesen a leszokás, viszont ez a légzési gond nem szunt meg. Meg fog? Várjak még rá hogy kitisztul belőlem a cigi, és elmuljon, vagy menjek orvoshoz már most? Hasonló tapasztalatok? Azt meg hozzáteszem, hogy sokat sportolok, sokáig bírom levegő nélkül pl úszás közben, szóval nem függ megerőltetéstől, biztos nem asztma.2020. aug. 9. 11:15
A kérdező szavazást indított:
Ez cigitol független légzési probléma lehet
Cigivel összefügg, de nem fog elmúlni
Cigivel összefügg, de el fog múlni
Allergia
Asztma
7 szavazat
1/28 anonim válasza:
Nem egészen értem, hogy 5 masodpercig egyáltalán nem tudtál levegőt venni a szádon sem vagy csak az orrodon? Ha a szádon sem jött akkor sürgősen orvoshoz mennék mielőtt megfulladok. Tüfőgondozóba kérj beutalót. Ha csak az orrod dugult be akkor vennék sósvizes orrsprayt ha attól sem javul és nagyon zavar akkor elmennék a fül orr gégészetre. Az orrdugulás nem feltétlenül függ össze a cigivel bár jót biztos nem tesz neki. Nekem gyerekkorom óta bedugul pedig nem dohanyoztam. Az hogy miért nem kapsz egyáltalán levegőt nem lehez vizsgálat nélkül megmondani. A rossz hír hogy ami lerakódott a tüdődben a cigitől az nem tud kitisztulni. Minden elszívott cigivel nő a lerakódás. Egy darabig nem okoz tüneteket, van pár szerencsés akiknél később sem. Van akinél meg gyorsan megteszi a ronboló hatását ez már a genetikán múlik.
2/28 anonim válasza:
Még annyi, hogy ha kitisztulna a cigi okozta lerakódás akkor sem tudom mire vársz addig amíg folytatod a dohányzást? :) Ha befejezed az a folyamatos irritáció fog megszűnni amit a cigi okoz nap mint nap. És azok a gyullafasi folyamatok amik kialakulnak miatta. A lerakódás az sajna marad.
3/28 A kérdező kommentje:
Írtam fent, hogy leraktam egy hete. Használok orrprayt. Nem segít:(
2020. aug. 9. 11:31
4/28 anonim válasza:
De még mindig nem írtad meg hogy csak az orrod dugul vagy amúgy sem kapsz levegőt
5/28 anonim válasza:
Fél információkra semmit nem lehet mondani bocsi
6/28 A kérdező kommentje:
Éjszaka nem kapok néha se szájon se orron. Légzés kimaradás. napkozben csak bedugul mindig.
2020. aug. 9. 11:43
7/28 anonim válasza:
Ez nem fog elmúlni attól, hogy abbahagytad a cigit. Minél előbb menj orvoshoz nehogy az 5 másodpercből 5 perc legyen. Mert annyi idő alatt nem ki fog kiérni a mentő.
8/28 anonim válasza:
Csodálkozom, hogy ilyen nyugodt vagy. :) Hétfőn az orvosnál indítanám a napot.
10/28 anonim válasza:
A refluxtól nem kap levegőt? :D ilyen nincs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!