Gáz ha 16 évesen dohányzok?
16 éves vagyok magas, 190cm, mély hangú, szakállas srác. (kinézetileg 18+ mert már párszor bementem magamnak és haveroknak cigiért) Lassan 2 éve dohányzok és még nem vagyok annyira rászokva a cigire hogy naponta akár több dobozzal is vegyek. Hetente veszek 1 dobozt, mindig az olcsóbbat veszem mert nem akarok 1500ft költeni rá. 900-1300 körül szoktam venni, valamikor kimarad 1-2 hét is mert nem fogy olyan mennyiségben, nem szívok naponta stb. Minden barátom tudja, nővérem is aki 29 éves, egyedül még szüleim nem de valszeg sejtik meg már rájöttek csak nem akarnak szólni. 1től 10es skálán mennyire gáz vagy rossz? Túl hamar kezdtem esetleg?
Olyan válaszokat nem várok hogy "tedd le mert káros, ne cigizz, el se kellett volna kezdened" tehát ilyen válaszokat nem akarok, mert nem vagyok retardált, én is tudom hogy káros, és hogy milyen kihatással van a szervezetemre a dohányzás. Személyes véleményt, tanácsot, bármit elfogadok, csak az előbbit nem amit írtam.
-Itt is válaszolok de majdnem mindenkinek írtam privát üzenetet-
Egy szóval sem írtam hogy a szüleim vesznek nekem cigit. Haverok mennek be, ahogy leírtam, szüleim nem nagyon tudják még hogy dohányzok. Nem értem honnan jött ez neked hogy "a szüleid bemennek nekem cigiért" :/
Azért fizet mindenki a taj kártya után, hogy ha esetleg valami bajom van/lesz, akkor egy bizonyos összegig kezelnek. És nem a te adódból kezelnek engem ha esetleg bármiféle bajom lenne, hanem a sajátomból. Nem tudom hogy jött neked ez hogy a te adódból kezelnének.
1. Szülők nem tudják ezért itthon nyilván nem szívok cigit az övéjükből.
2. Nagyon ritkán 10-ből 2-szer szoktam bemenni magamnak dohányboltba cigiért, de legyen inkább 1. Barátok/ismerősök szoktak bemenni helyettem akik már elmúltak 18+
3. Egyáltalán te mint aki vesz a dohányboltba cigarettát nem büntethetnek meg és nem csukhatnak le, ha rajta kapnak hogy mégsem vagy 18+ akkor max kiküldenek az üzletből, de amúgy is az eladót illetve a dohányboltot büntethetik meg.
Értem, de azt nem értem hogy mi alapján ítéled meg azt, hogy éretlen vagyok?
És egyébként azért nem akartam olyan válaszokat hallani hogy "tedd le, meg el se kellet volna kezdeni" mert 1. ez nem válasz a kérdésre, 2. mindenhol ezt hallom és nekem ez nem egy értelmes válasz a kérdésemre. Ahogy írtam már fent is "nem vagyok retardált, én is tudom hogy káros, és hogy milyen kihatással van a szervezetemre a dohányzás".
Szia!
14 éves korom óta dohányzok, most 35 éves nő vagyok. Amíg a lányommal várandós voltam, csak addig nem cigiztem, bár néha 1-2 szál akkor is becsúszott. Anyum végig dohányzott velem, egészségesen születtem, ahogy a már 10 éves lányom is. (mielőtt bárki szidná anyámat, szólok, hogy már 23 éve nem él)
Gáznak nem gáz, hogy cigizek, de piszok drága. Persze egészségtelen meg minden, de mi nem az, őszintén?
Akik kijárnak "legelni a mezőre" (vegetáriánusok) na ők aztán extra egészségesek. Ja, nem.
Reggel felkelek, első, hogy megyek ki cigizni meg kávézni. Bent a házban nem szívom, csak a teraszon, -20 fokban is.
Azért napi egy doboznál többet ne szívj el.
Nagyon sokan dohányoznak, nem a Kérdező az első.
Ismeretségi körömben szinte mindenki cigizik, kortól, nemtől, végzettség től függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!