Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Össze lehet állítani bio...

Össze lehet állítani bio módon az L thirozin és hasonlók szedését? A leírásában megemlítik, hogy ezek a hatóanyagok benne vannak a banánban, avokádóban, és a legtöbb magas proteintartalmú ételben, mint pl. a húsban, tejtermékekben és a tojásban.

Figyelt kérdés

Fokhagyma, vöröshagyma is említésre került más hasonló szerekkel.

Meg lehet csinálni, hogy inkább ezekből fogyasztok emelt mennyiséget a várt hatás

"„Antidepresszáns” aminosavként a tirozin a legáltalánosabban a kedélyállapot javítására, és az agyi funkciók javítására használatos. Néhányan arról számoltak be, hogy kifejezetten előnyös volt számukra a stressz és a mentális kiégés tüneteinek enyhítésére. Az erőatléták szintén hasznosnak találták az agy-izom kapcsolat elősegítésében.

Potenciálisan stimulálja a növekedési hormon kiválasztást

Az epinefrin, norepinefrin és a dopamin neurotranszmitterek direkt prekurzoraként növeli a mentális tisztaságot

Javítja a kedélyállapotot és csökkenti a fáradtságot a triptofán aminosav felszívódásának blokkolásával"

előállításának érdekében?

2017. jún. 12. 16:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem igen, hiszen az efféle tápkieg-eket is élelmiszerekből szokták kivonni. Szerintem jobban is jársz, ha természetes ételekből viszed be őket.
2017. jún. 14. 16:20
 2/4 A kérdező kommentje:

de hogy lehetne kiszámolni miből mekkora mennyiség kell? s gondolom minden egyes nap kellene rendszerszerűen, e a lényege.

ráadásul a felszívódást is figyelembe venni, mert hiába van meg ha abban a formában nem szívódik fel.

2017. jún. 14. 16:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Tirozint a szervezetünk is elő tud állítani fenilalaninból. Ezekből testsúlykilorammonként 33 mg-ra van szükség (ajánlott mennyiség) naponta.

1 tojásfehérjében 250 mg van, a legtöbb húsféle 85 grammjában 1000 mg van. /forrás: wikipédia/

Ha tudományos pontossággal szeretnéd összeállítani az étrendedet, az nem kevés kutatómunkát igényel, és persze akkor sem lehetsz biztos benne, hogy mindenből megfelelő mennyiség jut be/hasznosul (aminosavak, zsírsavak, vitaminok, ásványi anyagok stb.).

Én nem csinálok ebből akkora ügyet, minden nap eszem tojást és/vagy húsokat (mindenfélét), és úgy vélem, minden fontos aminosavból elég jut a szervezetembe. Emellett sok zöldséget, gyümölcsöt is eszem.

2017. jún. 17. 09:53
 4/4 A kérdező kommentje:
azért nem a nagypontosságú összetétel érdekel hanem az aminek már lenne hasonló hatása. az se baj ha kicsit be vagyok az eredeti szerhez képst lassulva s csak 2 mikromásodpercel késöbb reagálok mindenre.
2017. jún. 17. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!