Milyen természetes szereket, módszereket ismertek fejfájás csillapítására?
Nem ide tartozik, de arra fontos figyelni,hogy jódozott sót használjunk,pl főzéshez. Mert fontos a pajzsmirigy egészséges működéséhez a jód.
Vagy tévedek?
Nekem a fejfájás csillapítására a hideg vizes borogatás vált be. Még a nyaki ereket is hűtöm, és hamar csillapodik.
A vízivás nálam kimondottan ront rajta.
[Persze akinek a másnaposság miatt fáj a feje, és az alkohol miatt dehidrált, az igyon.]
"Nem ide tartozik, de arra fontos figyelni,hogy jódozott sót használjunk,pl főzéshez. Mert fontos a pajzsmirigy egészséges működéséhez a jód.
Vagy tévedek?"
A só jódozása a közhiedelmekkel ellentétbe, pont azért van, hogy a nátrium-kloridba adagolt kálium-klorid káros hatásait csillapítsa. Olyan sót nem kapsz, amelyik nátrium-klorid+jód! Csak olyant ami nátrium-klorid+kálium-klorid+jód. Nagy vita volt ebből, 40-50 évvel ezelőtt, hogy a kálium-klorid a sógyártásban károsítja e a szervezetet. Tudósaink megállapították, hogy "nem!" Mert a szervezet csak azt a mennyiséget veszi fel amennyire szüksége van. A többit salakanyagként kiüríti. Ezt követően az évtizedek alatt -mert kimentek a divatból a konyhakertek,és a kistermelői piacok-,a tömegtermelés egyre több műtrágyát használ, kálisó, szuperfoszfát, és még számtalan variációban. Tehát a káliumot a szervezet bőven megkapja a tömeg-termelt zöldségekből, gyümölcsökből is. Tehát a sóba adagolt kálium, csak is azért kell, mert a kálium-klorid majd ötször sósabb, tehát kevesebb kell belőle a húsok és más termékek tartósításához! Ez megint egy olyan ördögi kör, amit nem lehet egyértelműen károsnak vagy nem károsnak nyilvánítani. A sófelhasználás egyértelműen szervezetfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!