Szeretnék egsészséges életmódot kezdeni! Ötletek, hogy ilyenkor mit kéne enni és mit nem?
A teljes kiőrlésű kenyeret pont nem tartom egészségesnek, sokakkal együtt... A gyümölcs opcionális, illetve emberfüggő, van, akinek káros a sok cukor. A zöldség igen hasznos, én szeretem is s mindennap eszem nyers formában is.
A húsoknál a jobbféléket eszem meg csak, jóféle házit vagy vadat, csak a lazaccal teszek kivételt, mert az túl jó tenyésztett formában is, egészség szempontjából pedig az az évi 2 alkalom nem lehet vészes.
Nos, én a bolti cuccokat, amik nem egykomponensű alapanyagok, alapból kerülöm. Bár ez a speckó diétám miatt is van, de a többséget tényleg nem tartom jónak.
A tejtermékekről megoszlanak a vélemények, én a keménysajtot és a vajat tartom a legjobbnak, de itt sem teljesen mindegy, milyen fajta... Némely sajtnak nevezett dolog inkább műanyagra hasonlít, rossz mellékízzel... Inkább eszem tutira jó állati fehérjét, pl. házi tojást.
Nem tudom, milyen életmódot akarsz követni, elég sokféle van, tudok két olyat is mondani, amit a tapasztalatok alapján lehet jól, egészségesen csinálni évtizedekig, de egyetlen étel nincs, amit mindkét csoport fogyasztana...
A táplálék az csak is szerves eredetű! És ha ezt meg is rágod becsületesen, akkor egészségesen eszel! Az ilyen cukor, fehérje, glükóz, faktor, szavakat meg el kell engedni a füled mellett!
A nagyüzemileg termelt és műkajákat kerülni kell. Főleg a nagyüzemileg termelt gyümölcsükkel kell csínján bánni. Gyümölcsöseink egytől egyig mind forgalmas utak mentén vannak. Az útjainkon koptatott gumipor beveszi magát növényeinkbe, de ez annyira új anyag, hogy a növény képtelen hasznosítani, ezért a gyümölcs húsában raktározza, ez az anyag az emberi szervezet számára is annyira új anyag, hogy Ő sem tudja mit kezdjen vele, ezért zsírszövetbe csomagolja, hátha később még jól jöhet! Tehát ezért van az, hogy a legtöbb ember még az almától is hízik. Ez az oka a hájasodásnak, nem pedig a zsír, szénhidrát fogyasztása.
A gumipor szinte porszerű állapotban benne van a hidegen sajtolt étolajban, lisztben is, hisz szántóföldjeinket egyre több helyen autópályák szelik ketté! Ettől nem mentesülnek a konyhakertjeink sem! Főleg a sűrűn lakott településeken.
Ez ellen egyetlen megoldás, szervezetünk alkalmazkodó képességének javítása, meg kell adni neki a módját, hogy az emésztés folyamán ezt felismerje, és salakanyagként kiürítse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!