Elhatároztam, hogy teljesen hanyagolom a cukor használatát. Ennek lehet bármi negativ következménye? Energia vesztés, stb? 17/L
Amikor valaki kiuzi az eletebol a cukrot, ezzel bucsut int a sutemenyeknek is ... vagy azt hiszed, hogy a sutemenyben csak a cukor az egeszsegtelen? Es mi van akkor a liszttel es a vajjal/tejszinnel ... a tojas sem tul egeszseges.
Amugy is csak elrontanal egy jonak is elkeszulheto sutemenyt, hogy valami potloval/helyettesitovel keszitened.
Nyelv szempontjabol is ugy santit, hogy helyettesito vagy potlo. Minek potolni ha van igazi? Akkor kell potolni, ha elfogyott az igazi, de akkor is igazival.
Ha csak cukorugyileg akarod kordaban tartani magad, akkor ne egyel sutemenyt, hanem terj at a gyumolcsokre es magvakra.
De ne rontsd el a sutiket! :)
Negatív következménye nem lesz. Néhány napig elvonásos tüneteid lehetnek, amit aztán megszűnnek. Utána sokkal energikusabbnak érezheted magad. Több természetes édesítőszer is létezik, mindent és bármit el lehet készíteni cukor nélkül is.
Keress rá a nyírfacukor, stevia szavakra
Nem lesz negatív következménye! Energiát ugyanúgy kapsz minden más kalorigén tápanyagból, nem csak cukorból! Jobb is lesz a közérzeted, ha nem adsz "instant energiát" neki, hanem rászoktatod a szervezetedet, hogy jobban működjenek a szabályzómechanizmusai! Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikkeket:
1-es válaszoló! A cukor (C6H12O6; C12H22O11)az a szénhidrátok közé tartozik. ;)
Kérdező, jól teszed, lehet helyettesíteni édesítőszerekkel (ugyan 100%-osan kizárni nem lehet, mert a szervezeted jórészt ezt használja energiatermelésre, ha nem ennél szénhidrátokat-amik cukorra bomlanak le-, meghalnál). Gondolom úgy kell értelmezni a kérdésedet, hogy a cukrot, mint főzési-sütési... hozzávalót akarod kizárni az életedből, azaz gyümölcsöt, zöldséget fogyasztasz. Nem reklámozni akarok, de péksüteményeket, tésztákat (olyan kész-félkész ételeket, amiket amúgy is boltban vennél meg), vegyél U1-gyeset. Ugyan tele vannak minden mesterséges cuccal meg "műanyaggal" (no, meg áraik jórészt a csillagos egekben), jobbak, mint a töménytelen cukor. Egyre több helyen tudsz édesítőszereket venni, amikkel helyettesítheted a kristálycukrot.
Süteményekbe az aceszuéfám-K-t javaslom, de használhatsz még nyírfacukrot is. Jó még a nátrium-ciklamát, ennek sincs mellékíze (meg az aszpartámnak sem, de az hő hatására elbomlik).
Egyébként figyelj arra, hogy ne vidd túlzásba ezeket sem, mert egészségesnek ezek sem mondhatók, ha valami édességre vágysz, egyél valamilyen gyümölcsöt, az nem finomított szénhidrát. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!