Eritrit (vagy sztívia ha nem zavar az íze, van aki nem szereti). Az eritrit se jó mindenbe, bizonyos sütikbe ha túl sok kerül kicsit "csípősek" lehetnek, ezekbe ha nem gyakran fogyasztod mehet a cukor.
Sok jót hallottam a kókuszvirágcukorról is, de személy szerint még nem próbáltam úgyhogy nem tudom az pontosan milyen.
nem az utóíz a baj, hanem, hogy a szervezeted nem ismeri föl, hogy mi ez a xar, de azért valamit akar vele kezdeni, és beleépíti a sejtjeidbe azokat a vegyszereket. ez persze funkciózavart okoz a sejtekben, mert nincs vele tapasztalatuk, és nem is jó semmire, a szervezet nem tudja hasznosítani. tehát torzulást okoznak sejtszinten, és minél többet eszel belőle, annál rosszabb.
a cukrot legalább felismeri a szervezeted, de persze nem tesz jót az se.
de mindenképp kevesebb kárt okoz.
az egyéb dolgok, mint a fruktóz, maltitol, stb. egyes kutatások szerint még nagyobb károkat okoznak, mint a cukor.
talán a méz a legjobb, de igazából az is könnyen felvehető cukor, az sem jó.
a legjobb, ha gyümölcsöt eszel, mert abból nem szívódik fel hirtelen a cukor. viszont a gyümölcsöt sem szabad túlzásba vinni.
és a gyömölcslé sem jó, csak az egész gyümölcs.
Hát, igazából egyiket sem kéne használni. Az lenne a legjobb ha az ételeket úgy ennénk, innánk, ahogy vannak. :-)
Persze elismerem, hogy van ami kellemesebben fogyasztható, ha édesítve van.
Ha nem sokat fogyasztasz belőlük, akkor szerintem gyakorlatilag mindegy melyiket használod, sokat meg egyikből sem jó használni. Le kell szoktatni magunkat az "ízfokozásról".
Én egyébként variálni a kókuszcukrot, mézet, eritritet és a sztíviát, hogy egyikből se legyen sok. Meg igyekszem nem használni semmit, ha nem szükséges. Van, hogy sütibe banánt teszek, vagy datolyát, az magában is édes, igaz végül is az is cukor, de azért valamit enni is kell.
8/9; 02-27 10:46
Rosszat nem kívánok, de ha cukorbeteg leszel akkor próbálj meg csak cukrot enni! 1 hónap se kell és feldobod a talpadat! Gondolkozni kéne nem csak az észt osztani!
A kérdezőnek:
Ha nem vagy cukorbeteg, vagy inzulinrezisztens, akkor inkább a cukrot javaslom. Az édesítőszerek egyelőre drágábbak mint a cukor és csak azt érné meg megvenni ami nagyon drága.
Ha cukorbeteg vagy, vagy inzulinrezisztenciád van akkor pedig csak édesítőszerrel egyél-igyál. Ill, ügyelj a szénhidrát, azon belül is a cukor jellegűekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!