Jó sok baromságot írtak ide le...
Egyik sem ideális, de CUKOR=FEHÉR HALÁL!
gondolj bele a cukorrépa cukortartalma a természetben 5-7%!!
tehát 1kg cukor megevése 20KG cukorrépa megevésével egyenértékű!
Máshogy 1dkg cukor bevitele 20dkg cukorrépa megzabálásával egyenlő.
Ja és utána lehet nézni, mikortól létezik egyáltalán cukorgyártás!!
Tehát az a hülyeség, hogy az emberi szervezetnek ez a jobb, merő csúsztatás. ca. 200 év nem elég az adoptációhoz!
Belátató, hogy ez nem egészséges.
Ezenkívül elég szétnézni, hány elhízott és cukorbeteg van.
És mennyi emberen végzett tudományos kutatás támasztotta már alá, hogy a cukor(illetve a magas glikémiás index!) mennyire előnytelen.
Emellett semmilyen tudományos humán vizsgálat nincs az édesítőszerek káros hatásáról. Feltevések, spekulációk vannak. Illetve a többértékü alkoholokról(XILIT, eritrit...) tudjuk, hogy fosat.
Napi 4tabletta ciklamát vagy szacharin semmilyen káros hatást nem hordoz. Persze, ha valaki vödörszámra tömné akkor ez is káros.
Sajnos a méz még rosszabb, mint a cukor a GI miatt!
Szóval szerintem édesítőszer a kávéba teába!
Úgyis elég rejtett cukrot zabáltatnak fel velünk a feldolgozott élelmiszerekkel.
Juharszirup: LoL
"A juharszirup főbb összetevői a szcharóz és a víz, kisebb mennyiségben még tartalmaz fruktózt és glükózt is."
Magyarul cukoroldat=önáltatás.
Mivel nem édesít annyira többet eszel belőle.
De érdekes lehet keverni mondjuk szacharinnal. vagy steviával.
Édesítőszer = méreg
cukor = ha sokat eszel elhízol
Szerintem nem kérdés :)
"Édesítőszer = méreg
cukor = ha sokat eszel, elhízol"
A képlet nem ilyen egyszerű.
A mesterséges édesítőszerek valóban károsak, mi több, nagy mennyiségben mérgek. Ezek az aszpartám (E951), aceszulfám-K (E950), nátrium-ciklamát (E952), szacharin (E954), izomalt, taumatin, neoheszperidin DC, stb.
Viszont a cukor (finomított szacharóz, amelyet a cukornád illetve a cukorrépa nedvéből a növény 90%-át alapvetően alkotó rostanyagok és fehérjék teljes kivonása után bonyolult vegyi eljárással állítanak elő) szintén az, csak lassabban öl, és nagyobb mennyiség (folyamatosan adagolva) kell belőle a biztos halálhoz.
A természetes édesítőszerek nem mérgek. Ilyen pl. a sztívia (vagy stevia, mely por és folyadék formájában is kapható), de a legjobb mazsolával vagy datolyával édesíteni, melyek önmagukban is édesek.
"A napi rendszerességgel fogyasztott cukor a vér állandó savas eltolódását eredményezi. Ennek ellensúlyozására a szervezet tartalékaiból egyre több ásványi anyagot mobilizál. A sav-bázis egyensúly megóvása érdekében annyi kalcium kerül ki a csontokból és a fogakból, hogy az belső szerkezetük gyengüléséhez vezet.
A túlzott cukorfogyasztás előbb vagy utóbb minden szervre kihat. Eredetileg a máj tárolja a cukrot glükóz (glikogén) formájában. Mivel azonban a máj kapacitása véges, a – szükséges természetes cukormennyiségen felül eső – finomított cukor bevitele egy idő után úgy felfújja a májat, mint egy léggömböt. Amikor a máj eléri befogadóképességének felső határát, a felesleges glikogén zsírsavak formájában visszaáramlik a vérbe, a vér pedig elszállítja a kevésbé aktív területekre: a hasba, a tomporba, a mellekbe és a combokba.
Amikor ezek a viszonylag ártalmatlan területek teljesen feltöltődnek, a zsírsavak olyan aktív szervekben raktározódnak tovább, mint a szív és a vese. Ezek működése lassulni kezd, szöveteik elfajulnak. Csökkent működőképességük kihat az egész szervezetre, és felborul a vérnyomás. A finomított cukorban nincsenek természetes ásványi anyagok (amelyek viszont megvannak a cukorrépában vagy a cukornádban). Paraszimpatikus idegrendszerünk is érintetté válik, és az általa irányított szervek – például a kisagy – működése részben vagy teljesen leáll. Elárasztódik a keringési és nyirokrendszer, és elkezd megváltozni a vörösvértestek minősége. Elszaporodnak a fehérvérsejtek, és lelassul a szövettermelődés.
Csökken szervezetünk toleranciája és immunitása, ezért nem tudunk megfelelően válaszolni az olyan szélsőséges hatásokra, mint a hideg, a meleg, a szúnyogok vagy a mikrobák. A cukorfelesleg nagyon rossz hatással van az agyműködésre. Az agy normális működésének kulcsa a glutaminsav, amely életfontosságú anyag számos zöldségben megtalálható. A B-vitaminok döntő szerepet játszanak a glutaminsav lebontásában olyan vegyületekre, amelyek „folyamatelindító” vagy „folyamatszabályzó” működésre serkentik az agyat. B-vitaminokat termelnek a bélflórában velünk szimbiózisban élő baktériumok is. A naponta fogyasztott finomított cukor következményeként ezek a baktériumok elsorvadnak és elpusztulnak, és B-vitamin fedezetünk erősen megcsappan. A túl sok cukortól elálmosodunk, számoló- és emlékezőképességünk romlik."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!