Igaz, hogy salátára való olívaolajjal sütni egészségre ártalmas?
Az extra szűz olivaolaj égéspontja 220 Celcius fok. A napraforgó olajé 160 Celsius fok. Nyílvánvaló, hogy a jó minőségű 100% extra szűz olivaolajban sütni jobb és egészségesebb. A baj csak az, hogy a boltok polcain található "extra szűz olivaolajak" , 1000-1500Ft-os (1 liter)árával kevert olajak, mégis ráírhatják, hogy extra szűz olivaolaj! A jó minőségű tiszta 100% extra szűz olivaolajak ennél drágábbak. (2000-3000Ft 0,5 liter)Mégis ilyet érdemes csak vásárolni, ha mód van rá. Javaslom inkább a görög termékek közül válasszunk.
Javaslat: www.pithari.hu
Virgin és extravirgin oliva, az salátára való . A bogyók természetes ízét viszi magával . 36°C felett a zsírtartalma átalakúl transfatté , amit a legrosszabb zsírnak tartanak .
A pure , vagy blanded olivák , főzésre vannak . Lehet azokat is salátára tenni , de nem lesz az íz amit a szüzektől kapsz . Bécsi szeletet biztos nem készítenék benne mindamellet .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!