Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » A szóját hogyan lehet elkészít...

A szóját hogyan lehet elkészíteni? Adnátok nekem recepteket?

Figyelt kérdés
Most lettem vegetáriánus és mint olvastam, a szója a legjobb növényi fehérjeforrás. Érdekel, mit kell vele amúgy csinálni?
2009. dec. 21. 11:45
 1/4 anonim ***** válasza:
Bármit c sinálsz vele,nem lesz jóízű,és mérgező anyag is van benne.Térj vissza a normál ételekhez.
2009. dec. 21. 11:50
 2/4 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok vega, de közbe szoktam enni, amikor csinálnak. Én csak paprikásnak ettem sok sok hagymával összepiritva és majd egy kicsit párolva majd habarás. És nekem izlett olyan mintha húsi lett volna..:))
2009. dec. 21. 11:55
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát a szójával marhára vigyázz mert van benne egy bizonyos nőknél is található hormon ha valaki rendszeresen fogyasztja nagyobb menyiségben olyan mintha fogamzásgátlót szedne.Ez nem azt jelenti hogy a szójától nem leszel terhes csak azt jelenti hogy ez az anyag is benne van a bogyóban.Ezt orvosok mondták.Arról nem is beszélve hogy sok olyan fehérje van ami a szervezetnek szükséges de a növényi táplálékban nem található meg.A vitaminok táplálék kiegészítők javarészt szintetikus anyagból vannak kevés a természetes dolog benne másként hasznosulnak másként szívódnak fel.Némelyik vitamin zsírban oldódik / e vitamin/ más ásványi anyagok meg ütik egymást,/vas és magnézium/ gátolják egymás normális felszívódását kell min.3 óra a kettő közt ezeket meg egyberakják a vitaminkapszulákban.Sok bajod ne lesz tőle mert azok szintetikusak módosítottak.Ha áttérsz eleinte lehet hogy pozitív változásokat tapasztalsz de hosszú távon káros.A sok idő óta vega nőknél a változó korban gyakoribb a csonttörés a csontritkulás miatt ezeket mind orvosoktól hallottam mert a pattanásos bőröm miatt ki akartam próbálni a vega formát.Pár hónapig ment, az életbe nem voltam még ennyit éhes abba is hagytam meg azért is mert nem változott semmi.Az ember mindenevő ezért vannak tépő és örlőfogai a szervezetnek mindenre szüksége van ha valami kimarad az egy idő után megbosszulja magát.Ráadásul némelyiken annyira meglátszik!Nézd meg a vega sztárokat amelyik nem szolizik annak olyan sápatag, vérszegény kinézete van rossz rájuk nézni.A barátnőm is vega egy véradáson a nővér ránézett és kapásból kiszúrta és rákérdezett.Ne is adhatott vért.Ő is szedett vitaminokat egyszerűbb veszélytelen táplálék kiegészítőket néha mégis voltak magnéziumhiány miatt izomgörcsei ha egy kicsit ne figyelt oda a kajájára.Szóval baromira gondold át.Most az echte vegák alaposa le fognak gyalulni de amit írtam nem a kisujjamból ráztam ki orvosok szakemberek mondták.Nehéz volt elhinni és tovább harcolni a ragyáimmal

de az egészségem fontosabb volt.Egyél húst de keveset, egyszer egy héten hal vagy csirke v.fehérhús pont elég.

2009. dec. 27. 21:18
 4/4 anonim válasza:
Tyú haver! Szerintem mellőzd a szóját, mert így is sokat fogyasztunk a hétköznapokban. A felvágottakban, a kenőmájasokban, mindenben szója van. Sőt, 80%-a szója, a maradék meg a hús. Na meg nem épp egészséges a fogyasztása.
2010. nov. 1. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!