Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Akik jártasak az egészséges...

Akik jártasak az egészséges lisztek felhasználásában segitene nekem?

Figyelt kérdés
Tehát hogy melyik a legjobb, milyen fajták vannak, mit mire lehet felhasználni, pl. ha dagasztani szeretnék, vagy mondjuk piskótát sütni, úgy hogy finom is legyen, ne csak egészséges. Bármilyen hasznos infot szivesen fogadok. :)

2014. ápr. 11. 16:20
 1/6 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy neked mi az egészséges liszt.

Pl teljes kiőrlésű lisztek vagy maglisztek.

2014. máj. 16. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Magliszt? Az milyen? :) Mint irtam bármilyen infót szivesen fogadok...
2014. máj. 16. 14:45
 3/6 anonim ***** válasza:

Magliszt másnéven pellet.

Az olajos magvakból kisajtolják az olajat, majd ledarálják és így készül a magliszt.

Teljesen más tulajdonságai vannak, mint a búzalisztnek, de finom dolgokat lehet belőle készíteni.

2014. máj. 20. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim válasza:
Én süteményekhez legtöbbször gesztenyelisztet használok, ez mondjuk elég drága, de ugyanazokat a süteményeket, tortákat megsütöttem már zabpehelylisztből is, ugyanolyan finom, viszont egy picivel több cukor kell hozzá. Ja és zabpehelylisztből talán egy kicsit sötétebbek a tészták, dehát az íz a fontos ;) A zabpehelyliszt bevált nálam szinte mindennél, panírozásnál, paprikásliszthez, én magamnak készítem mind a levestésztát mind a rendes tésztát és szintén zabpehelylisztből. Kiváló! Olyan az íze mint a hagyományos boltinak, tényleg:) viszont ez vmivel szarazbb teszta ezert a tojashoz adj egy pici vizet, keverd el es utana jöhet a liszt. Még annyi, hogy nem vásárlok kimondottan zabpehelylisztet, mert az ugy eleg draga, itt nálunk kb 750-800Ft 500dkg, szóval megveszem a hagyományos zabpelyhet 190Ft-ért és kávédaráló segítségével lisztet készítek. Csak ajánlani tudom:)
2014. jún. 28. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:
Utolsó vagyok, azt még elfelejtettem, h zabpehelylisztből sajnos dagasztani nem lehet mivel nem tartalmaz sikeért. Mondjuk én nem nagyon dagasztok, lehet félévente egyszer, nem igazán szeretjük a dagasztott kalácsokat (szerencsére). :) Ha dagasztani szeretnél, akkor felezned kell vmivel. Én vagy úgy szoktam h fele zabpehlyliszt, fele pedig Norbi (update) liszt, vagy pedig vmilyen teljes kiőrlésű liszt. Sok sikert! :)
2014. jún. 28. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2014. júl. 8. 18:06

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!