Mi baja az embereknek a vegetáriánusokkal? Mért itélik el azt az életmódott?
Nem elítélik, csak nem értenek vele egyet sokan.
Soknak abban merül ki a vega életmód, hogy nem eszik húst, ugyanakkor a fehérjebevitelről meg nem gondoskodnak megfelelően.
A 9 esszenciális aminosavat a szervezet nem tudja előállítani, ezért ezeket mindenképpen a táplálkozás során kell bejuttatni a szervezetbe.
Másrészt sok vega a csirkét, halat megengedhetőnek tartja, innentől kezdve valóban nevetséges a dolog.
Azért mert az ember eleve minden evőnek született de a vegetáriánusok ezt "megtagadták" és növény fogyasztásra hangolódtak.
Ez a legtöbb embernek furcsa ráadásul elég sok divat vega lett akik csak azért tértek át erre az életmódra hogy kitűnjenek a tömegből egy kicsit.(otthon meg lehet telezabálják magukat hamburgerrel)
de a rendes vegetáriánusokat én megértem akik azért nem esznek húst mert nem ízlik nekik.
Persze sok fajta vega van vannak akik sajnálatból nem esznek állatot vagy állat eredetűt.(ők nekem egy kicsit furcsák de megértem őket is!)
"..otthon meg lehet telezabálják magukat hamburgerrel.."
Én igen :-) csak NEM igazi hús van benne, de még a barátom is szereti, pedig ő nagy húsmániás.
A divatvegákat (akik halat vagy csirkét azért még esznek LOL, vagy sutyiban otthon) a következetes vegák is elítélik, mert minden vegát hiteltelenné tesznek ezzel. A vegetarianizmus egyébként nem egészségtelen, minden tápanyagot beviszek a szervezetembe, neki ugyanis mindegy mi a forrás, csak megkapja.
Engem az zavar hogy áltudományosak. Általában az egészségre hivatkozva kerülik az állati táplálékokat (és kedvesen mosolygok amikor kivételt tesznek a halakkal vagy a tojással).
Namármost biztos hogy az én hibám, de engem az is zavar amikor kitalálják és marketingfogást, trendet csinálnak abból hogy egy egyébként rossz szokás kimondottan jó lehet. Például kitalálják a teljes kiőrlésű gabona lázat. És mindenki nagyon egészséges akar lenni, közben keményítővel és gluténnal tömik magukat valójában gondolkodás nélkül, miközben egyre betegebbek és egyre hájasabbak..
Egyébként én ovo-fisco-diszno-csire-vegetáriánusnak nevezem magam.
En nem tartom magam vegetarianusnak, pedig 6eve nem eszek hust. Tejtermeket es tojast igen. Nalunk ez olyan modon "kivitte a biztositekot" kedves csaladomnal, hogy konkretan fogyatekosnak neveznek, mert mindent eszek csak hust nem(ebbe amugy a hal is beletartozik nalam).
Senkivel se ertek egyet, amiert a husevo kritizalja a vegat es szokott lenni forditva is.. mindenkinek egyeni joga, hogy mit eszik es mit nem. Az embereknek egy pici indok is eleg, hogy belekossenek a masikba, ez meg pont jo az ilyen embereknek...
Aik meg hat divatvegak, azokkal nem lehet mit kezdeni... ma mindenbol trendet csinalnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!