Miért kerül ilyen sokba az egészséges/bio táplálkozás? Miért ilyen drágák?
Szerintem egyáltalán nem drágább az "egészséges táplálkozás" Persze ha mindent a biopiacról szerzel be akkor otthagyhatod a pénztrácád valóban. Ajánlok néhány tippet:
-zöldséget, gyümölcsöt mindíg csak szezonálisat vegyél, kistermelőtől, piacról, ha csak lehet. Jó minőségű és nem drága.
-oliva olaj helyett, próbáld ki a hidegen sajtolt napraforgó olajat, fele annyiba kerül.
-Teljes őrlésű rozs és búza kenyeret kapsz a LIDL áruházban, olcsóbb mint a fehér kenyér! nem viccelek.
-nagyáruházakban olcsóbbak a jó minőségű tésztafélék, hüvelyesek is.
-vannak vizsont olyan dolgok amit csak a "bioüzletekben" lehet megkapni: barnarizs, tönkölyliszt, más gabonák, finomítatlan pelyhek, stb... Ezekre viszont szerintem ne sajnáld a pénzt mivel kevesebbet is eszel belőlük, tehát visszaszámolva mégse drága.
-nagyon jó minőségű környezetbarűt kozmetika, tisztító szerekeket meg a DM-ben kapsz, sajátmárkásat.
Írj privi üzit nekem, hogy szerinted mi szükséges még az egészséges életmódhoz, lehet tudok tippeket adni, mit hol szerezzél be.
Nekem nem kerül sokba mert én magam megtermelem. Ha viszont nem biot termelnék az is ugyanannyiba kerülne. Így aztán bolond lennék mérgezni magamat és családomat.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!