Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Krumplibogár kiírtására...

Krumplibogár kiírtására milyen hatákony megoldások léteznek?

Figyelt kérdés

Olyan megoldás érdekel elsősorban, ami nem drága vegyszerekkel történik, hanem valami természetes anyag felhasználásával.

De ettől függetlenül várok mindent véleményt, mert nálunk ez elég komoly problémát okoz.

2013. máj. 29. 22:08
 1/5 anonim válasza:
zöld dobozban van nekünk itthon, mi is vettünk holnap megnézem neked :)
2013. máj. 29. 22:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Mivel nekem biokertem volt, én mindig kézzel szedegettem le. Reggel, este.
2013. jún. 1. 20:29
 3/5 anonim válasza:

Krumplibogár "kiírtása" az eleve nem túl bio megközelítés. Javaslom az elriasztást, távol tartást, létszám- és károkozás korlátozást!

Például jó hatással van, ha a krupmliágyásban vagy mellette nevelsz büdöskét (bársonyvirág). A szaga megzavarja a bogarakat. Hasonló jó tapasztalatom van tormával is.

Másik trükk a csali-növény: a krupmlibogarak a padlizsánt még jobban szeretik mint a krupmlit magát. Átmennek rá! Persze ha azt már lerágták akkor visszatérnek :-(

Vannak olyan krupmlifajták, amiket nem szeretnek a bogarak, pl Sarpo Mira. Ezt is érdemes lenne kipróbálni!

Na és persze a bogárgyűjtés (mielőtt még petéznek) hasznos lehet, ha rendszeresen csinálod akkor szuper (és gyorsan végzel mert kevesen vannak).

Évről-évre ha kordában tartod őket, akkor jelentősen csökkenhet a bogarak állománya (kevesebb telel át). Nekem bogármentes övezetem volt évekig, persze csak akkor ha a szomszédban se szaporodtak el.

2013. jún. 4. 11:56
 4/5 A kérdező kommentje:

Helyes a megfogalmazás.

Nagyobb kert és krumplimennyiség esetén a büdöske "bevetése" az mennyire gazdaságos?

Nem tudom mennyibe kerül, de megéri azért pénzt kiadni?

Mikor szokás kiültetni? A krumpli ültetésével egyidőben, vagy még azelőtt? ..esetleg később júniusban is?

2013. jún. 5. 05:50
 5/5 anonim válasza:

Büdöske könnyen szaporítható, igénytelen növény. Magról a legegyszerűbb, nem hiszem hogy drága lenne akármelyik boltban. Ja, és a környékbeli nénikék valószínűleg hatalmas mennyiséget tudnak adni ingyen :-) Következő évben pedig már vetheted a saját magfogásodat, amit ősszel gyűjtesz.

Krumpli ültetéskor érdemes a büdöskemagot is elvetni, itt-ott kihagysz neki helyet hogy később a krumpli kapálását-feltöltését ne zavarja!

Ilyenkor júniusban már nem sok értelme van (eleve 2 hónap késés + amig kibújnak addig lemegy a bogárinvázió). Esetleg valahonnan lehet szerezni már kinőtt növényeket és "átpalántázni" -- na ez az aminek már igen kétséges a hatékonysága...

2013. jún. 5. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!