Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Ha csak citrom lét iszok vagy...

Ha csak citrom lét iszok vagy gyümölcsöt eszek az fel ér a c vitaminokkal?

Figyelt kérdés
2012. aug. 17. 13:27
1 2
 11/15 anonim válasza:
1 szem csipkebogyóban tízszer annyi a c vitamin mint egy c vitamintablettában
2012. aug. 24. 20:57
 12/15 anonim válasza:
egy c vitamin tabletta c vitamin tartalma hatóanyag mgban kérdése és nem dbra megy mint a karalábé
2012. aug. 25. 06:37
 13/15 anonim ***** válasza:

> Én úgy hiszem, hogy mondenképpen jól teszed ha természetes úton juttatod hozzá a szervezetedet a vitaminokhoz!

Micsoda bölcsesség! Kérlek áruld el a nagy titkot, hogy viszel be "természetes úton" 2-3 gramm C-vitamint naponta?

Én úgy tudom, hogy a c vitamin az egyenlő c vitamin, vagyis aszkorbinsav=aszkorbinsav. Én gyógyszertári aszkorbinsavat veszek kimérve, azzal pótolom, hogy meglegyen a 2-3 gramm.

2012. aug. 27. 15:28
 14/15 anonim ***** válasza:

Ha több kilót megeszel belőle egy nap...

Sajnos ma már sokkal kevesebb az élelmiszerek vitamintartalma, mint régen. Persze egyed őket, mert jó ha természetes formában is bekerülnek a szervezetbe a vitaminok, de nem árt kipótolni.

Ahogy az előttem szóló írta, a patikai C vitamin por (aszkorbin sav) a legolcsóbb. Langyos teába keverve majdnem olyan, mintha citrompótlót tennél bele.

2012. szept. 1. 21:56
 15/15 anonim ***** válasza:

gorszonnak:

A csipkebogyó C vitamin tartalma súlyának 0,2-0,4 %-a. Ami persze magas, de egy 1000 mg-os C vitamin adaghoz 250 gramm csipkebogyó kéne... Az persze más kérdés, hogy a csipkebogyóban a C vitaminon felül egyéb hasznos anyagok is vannak.

2012. szept. 1. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!