Vannak olyan gyümölcsök amik elősegítik a hízást? Milyen gyümölcsök fogyasztása a legajánlottabb az egészség megőrzéséhez?
A banántól hízhatsz,mert összefogja a székletet és szorulást okoz.A dinnyétől meg felpuffadsz.
Azonban a kiwi az egyik ha nem a legegészségesebb mind közül.
A banántól azért hízol, mert rengeteg energia van benne. Ugyanez a helyzet a dinnyével is, sok benne a fruktóz.
Olvass utána a flavonoidoknak, mint anioxidánsoknak. Paradicsom ( mert bizony ez is gyümölcs), szőlő, szeder, áfonya, ribizli, stb. tartalmaz belőle sokat, ezek rendszeres fogyasztásával sokat teszel az egészségedért és ebből hízás szempontjából csak a szőlővel kell vigyázni.
Egyetlen élelmiszerre sem szabad automatikusan rásütni a bélyeget, hogy "hizlal". Akkor növeljük szervezetünk zsírtartalmát, amikor több kalóriát fogyasztunk, mint amennyit el tudunk égetni. Egyes élelmiszerek több kalóriát tartalmaznak, mint mások, de a testsúlyra gyakorolt hatásuk az aznap elfogyasztott összes kalóriától függ. Valamely étel lehet magas kalóriatartalmú, de ha sokat mozgunk és szükségünk van arra a kalóriamennyiségre, vagy ha a többi fogás, amit elfogyasztunk, nem tartalmaz ennyi kalóriát, akkor nem szükségképpen hízunk.
Könnyű túl sokat fogyasztani az aszalt gyümölcsből, mert ahogy koncentráltan tartalmazza a vitaminokat, ugyanúgy gazdag kalóriában is. 15 aszalt fél sárgabarack 125 kalóriát tartalmaz, egy fél pohár mazsola pedig 220-at.
Aki csökkenteni akarja az elfogyasztott kalória mennyiségét, inkább friss gyümölcsöt fogyasszon, mert ez kevesebb kalóriával kelti a jóllakottság érzetét. De mérsékelten fogyasztva az aszalt gyümölcs is tápanyagokban gazdag desszert lehet.
Megjelent: Medical PressCorps News Service
Szerintem egyéni, hogy milyen gyümölcs.
pl. egyénileg változik, kinek mi a jobb.
egyiknek sok a gyomorsava, a másik puffad, van akinek a foga nem bírja a gyümölcssavat, vagy cukorbeteg, allergiás és figyelnie kell...
Van, akinek a napi 1 alma jön be. (na de melyik fajta?:)
Van, amikor kimondottan ajánlott egy-egy gyümölcsfajta
pl. húgyúti fertőzés ellen áfonya, nőknek kiváló a málna, kis szorulásnál a szilva,nekem lázasan csak a narancs+banán szeletek jönnek be:) Fogyókúránál úgy tudom a banánt és a szőlőt nem szokták ajánlani... de pl. az ananász és a grapefuit "zsírégető", ha jól tudom:)
Őszintén szólva, nekem a gyümölcsökről eszembe se jut a hízás szó... inkább felüdülök tőlük, mint hízok:) és igyekszem leginkább a hazai, napfényben érő, éppen aktuális, nyers gyümölcsöt enni,tízóraira, vagy uzsonnára, vagy étkezés előtt legalább 30 perccel... úgy tudom, így a leghasznosabb:)
Nem akartam belemenni, hogy a fruktóz hogyan bomlik inzulin nélkül és hogy a 100 g-re vetített kalóriatartalma csupán 2 kcal, mégis ez a 2 kcal több "kárt" csinál, mint 20 dkg csirkemell, mert ezt fruktóz adja és abból triglicerid lesz.
Dinnyéből ráadásul nem is fél szeletet esznek az emberek, hanem kilójával nyomatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!