Hogyan desztillálhatok egyszerűen és olcsón házilag vizet ivásra?
"A deszt. víztől egészen konkrétan szétdurranhatnak a sejtjeink az ozmózishatás miatt. Ez röviden azt jelenti, hogy az eltérő ionkoncentrációk ki akarnak egyenlítődni, de a sejtfalon az ionok csak korlátozottan képesek áthatolni, így a kiegyenlítődés úgy indul meg, hogy kívülről megy be a víz. Ez így soha nem éri el a célt, hiszen kint egyáltalán nem volt ion, bent meg igen, vagyis a koncentráció soha nem lesz egyenlő, csak a különbség csökken. Igen, csak egy idő után annyi lesz bent a víz, hogy a sejtfal nem bírja, és szétnyílik. Ez tömegesen elég súlyos következményekhez vezethet."
Ez igaz, valaki egy másik kérdésbe írta le... ezt szeretnéd elérni?
18:41, nagyszerű !! Köszönöm !
Mondd csak, mennyibe kerülhet egy ilyen ?
(Van elektromos fűtésű, illetve rézmentes, tiszta acél változat is belőlük ?)
Nekem van egy olyan érzésem, hogy ez egy kamu kérdés.
A pálinka főző nekem is legelőször ugrott be, de mondom az 300000 ft csak nem ér meg nekes, hogy olyanopd legyen.
Másikmeg eléggé szakszerűen (már amennyire én laikus látom) írtad le a dolgokat.
Provokálni akartad az okoskodókat :-)
De igen a deszt víz ivása halálos. előűllítása pedig szerintem drága házi módszerekkel.
Menj a teszkóba 5 litert kapsz 300 ftért. vagyis iolncserélt vizet. Ami majdnem ugyan az.
Esetleg valakinek szánod a desztvíz kúrát? :-D
Szerintem azt kitudják mutatni.
09:09 Tévedsz, a kérdésem nem kamu, tényleg erre vagyok kíváncsi, ha hiszed, ha nem.
Úgy tudom, pálinkafőzőt házilag is lehet építeni például.
Attól, hogy neked szakszerűnek tűnik a leírásom, még nem biztos, hogy az is...
Aki okoskodik, előbb-utóbb mindenképpen nevetséges lesz, felesleges lenne még provokálni is.
Ha a desztillált víz ivása halálos, a világon ez lenne az egyik legelterjedtebb öngyilkossági módszer. És valahogy mégsem az... helyette az USA-ban pl. kb. 30 éve forgalmaznak ivóvíz desztilláló készülékeket, jó drágán.
Eddig még nem mentek tönkre bele, és senki nem akarja feljelenteni őket ezért...
Nagyon csak MAJDNEM ugyanaz a desztvíz, és az ioncserélt. Ezért az ioncserélt víz nem érdekel.
Szándékomban áll, hogy ezt igyuk itthon, napi szinten. Most feljelentesz ? :)))
A humorod az biztosan nincs. azt már látszik.
Valószínűleg azért, mert egyéb módon sok ásványi só kerül az ember szervezetébe, tehát nem olyan egyzserű a dolog, hogy cska simán átmossa a szervezeted... de akkor sme egészséges. Ha nem a sejtjeid durrannak szét, akkor szomjan halsz tőle.
Pálinka főző házilag... akkor se ahgnzik jól ha csak vizet akarsz lepárlani. Ha eldöntötted, miért nem erre keresel rá a neten, és miért itt kérdezősködsz ami egyellő a sötétben vagdalózással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!