Lehet házilag előállítani csíráztató tálnak alkalmas edényt?
Figyelt kérdés
Nem szeretnék csíráztatótálat venni. Valami otthoni praktika, vagy kreatív, barkácsolós ötlet érdekelne.2012. jún. 9. 21:09
1/3 anonim válasza:
Szinte bármilyen edény megteszi. Kezdetben vízben kell áztatni a magokat, ehhez csak az kell, hogy a víz teljesen ellepje őket. Utána következik a csíráztatás, ehhez a magoknak levegőn kell lenniük, de ugyanakkor frissnek és nedvesnek kell maradniuk. Ezt úgy lehet elérni, hogy naponta párszor átöblíted a csap alatt. A nedves magokat terítsd szét, hogy mindegyik kapjon levegőt, és tedd egy árnyékos helyre, de kézzel csak minimálisan nyúlj hozzájuk, inkább csak rázogasd. Próbáld ki egy marék hántolt napraforgóval (persze ne pörkölttel :)), azok nagyon könnyen kibújnak (éjszakára beáztatod, utána 2 napig öblítgeted).
2/3 anonim válasza:
Köszönöm szépen! A napraforgó csírája evésre vagy ültetésre jó?
3/3 anonim válasza:
Meg lehet enni. Kicsit fura íze van, de azért jó. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!