Tanításhoz alkalmas sütit lehet házilag sütni a kutyusnak?
Tudnátok nekem olyan kutyasüti recepteket mondani, ami alkalmas tanításhoz, könnyen elkészíthető és ami a legfontosabb hogy finom legyen! ;) Ha mondanátok nekem recepteket, nagyon örülnék neki. Esetleg mondjatok tapasztalatokat is.
Válaszaitokat előre is köszönöm!!
Én nem nagyon ajánlanám , maximum ha rágás nélkül lenyeli.A süti morzsálódik és könnyen félrenyelheti a kutya a morzsákat , amitől aztán csak krahácsol.
Egyébként rétestésztába göngyölt virslit meg lehetne sütni sütőben , biztosan tetszene neki :) (csak hát az is morzsálódik eléggé)
találtam egy kutyakeksz receptet:
Kutyakeksz sajttal
Hozzávalók: 3 bögre felaprított petrezselyemzöld 1/4 bögre apróra vágott (durván reszelt) sárgarépa 1/4 bögre felkockázott mozarella 2 evőkanál olívaolaj 2 és 3/4 bögre durumliszt 2 evőkanál zabkorpa 2 teáskanál sütőpor 1/2 bögre víz.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Keverd össze a száraz hozzávalókat (gazdagíthatod zöldfűszerrel). Fokozatosan keverj hozzá fél bögre vizet, hogy egy dagasztható, de nem folyékony masszát kapj. Ha kell, adj hozzá még vizet. Nyújtsd ki a tésztát kb. 1 centi vastagra, és süteménykiszúróval vágj ki formákat. (Késsel is vághatsz csíkokat belőle.) Sütőpapírral kibélelt tepsiben, a középső álláson, süsd 20-30 percig a kutyakekszeket.
Ahogy hűl a tészta, még keményedni fog. Jól záródó fémdobozban tárold.
Én még nem próbáltam, de szerintem el fogom készíteni a kutyimnak :)
Ezt nemrég kaptam egy ismerőstől:
25 dkg darált marhahús
2 db répa lereszelve
5-10 dkg sajt reszelve
1 csésze zsemlemorzsa
1 db tojás felverve
1 kanál paradicsompüré
kevés zsiradék... (én libazsírt használtam)
Ezt mind jól összekeverni, megdolgozni, picike golyócskákat formálni, tepsibe velük. Majd előmelegített sütőben 20-25 percet sütni.
Ternészetesen kihülve adni nekik... (humán oldalról is finom amúgy)
Nem csináltam meg, mert még magamnak se főzök ilyesmit, de tuti ütős :)
süti?
tanításhoz ha szükséges csak falatnyi, pici darab ételt érdemes használni...de nem az ételen múlik a siker hanem a tájékozott, felkészült gazdin-egy kutyát nem lehet megvesztegetni hosszútávon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!