Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Fogyaszt valaki rendszeresen...

Fogyaszt valaki rendszeresen parlagfüvet? Ha igen, hogyan alkalmazza? (szárítva, teába stb. )

Figyelt kérdés
2012. júl. 8. 19:10
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
49%

Mellékesen orvos!

Akkor biztosan ismered azt a tanulmányt, amiben meghatározzák a parlagfű pollen allergén fehérjéit, és azt is, amiben közlik, hogy ezek nedvesség hatására válnak le/ki a pollenből/ről...

Már ,ami a közlekedést illeti.

2012. júl. 23. 11:59
 22/29 anonim ***** válasza:
0%

"Én allergiás vagyok rá! Miért jó azt fogyasztani?"

Mert megszünteti az allergiát.

2012. júl. 30. 17:15
 23/29 anonim ***** válasza:
10%

"Akkor, hogyha megiszom nem lesz tőle semmi bajom? Vagy csak az ihatja aki még nem allergiás?"

Bárki fogyaszthatja. Én a felső friss hajtású leveleket szoktam rágcsálni. Télire pedig kiszárítva és porrá őrölve teszem el.

2012. júl. 30. 17:17
 24/29 anonim ***** válasza:
10%

"Nem tudom milyen íze lehet."

Fiatalon a tavaszi hajtások rendkívül finomak, talán a petrezselyemhez hasonló fűszerízűnek mondanám, később a már öreg hajtások megkeserednek.

2012. júl. 30. 17:21
 25/29 anonim ***** válasza:
10%

"Én még nem ettem parlagfüvet. Alergiás vagyok rá, de azért érdekelne: Meg kell mosni fogyasztás előtt? Akkor is lehet fogyasztani, ha virágzik? Lehet tartósítani?"

Nem szükséges megmosni, de ha te megmosod az nem árt neki, kivétel ha szárítani akarod. Szárítás előtt gyógynövényt soha ne moss meg!

Virágzáskor is lehet fogyasztani, de legjobb virágzás előtt, ilyenkor a hatóanyagai még a szárban és a levélben koncentrálódnak.

Tartósítani szárítással. Én így szoktam eltenni télire.

2012. júl. 30. 17:39
 26/29 anonim ***** válasza:
Ki van zárva hogy orvos legyél. Orvos ilyet nem ir hogy súlyos szívbetegségből gyógyult meg parlagfű alkalmazásával. Mi volt az a szívbetegség? Mennyit ittál, hol szedted a parlagfüvet, csak parlagfű és hipp-hopp gyógyulás? Kórházban dolgozok, nekem is megadhatnád a neved, pecsétszámot, merre keresselek, szivesen meghallgatnám a parlagfű csodás "eredményeit".
2012. júl. 31. 06:27
 27/29 anonim válasza:
18%
Én kora tavasz óta iszom parlagfűteát minden nap egy bögrével, kíváncsian várom az idei parlagfűszezont. Előtte allergiateszt által igazolt parlagfű allergiára vény nélküli gyógyszereket szedtem, de minden évben egyre rosszabbak lettek a tünetek, aztán egy ismerősöm ajánlotta ezt a kúrát, az ő lányának maximálisan bevált, így gondoltam nincs vesztenivalóm. Egyébként a friss, tavaszi hajtásai kifejezetten finomak, teaként is egy kellemes, gyógytea íze van, salátába is raktunk belőle, csak ilyenkor nyárra keserednek meg a hajtásai. Én úgy tudom, a parlagfüvet a virágzásig szabad fogyasztani, amikor már virágzik akkor már nem. Az immunerősítő hatásában is lehet valami, mert mióta iszom a teát, azóta nem voltam megfázva, nem volt semmi betegségem, pedig korábban többször küzdöttem ilyesmikkel. Most már bánom, hogy tavasszal, a frissebb hajtásokból nem szedtem többet, mert hiányozni fog! :-)
2012. júl. 31. 13:25
 28/29 anonim válasza:
Én is úgy hallottam, hogy jó. Az anyukám salátába szokta tenni, pedig régen ő is csak kitépkedte. Korábban sokat tüsszögött, mert szerinte ő porallergiás volt, pedig azt mondták, hogy nem. Még most is tüsszög, de kevesebbet.
2012. aug. 5. 11:40
 29/29 anonim ***** válasza:
nem a parlagfűre allergiás mindenki, hanem amikor virágzik, a porára. és nem azt kell elfogyasztani, hanem a leveleit, és még virágzás előtt, zsengén kell leszedni. én is eszem, van szárítva. hogy használom? sok ételbe szórok belőle főzés végén, és már nem forralom. pl rizsre egy keveset, levesekbe....
2013. jan. 14. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!