A zöldségleveket turmixolhatom egybe? Pl. Zeller, karalábé, fejes saláta?
Igen, turmixolhatod tetszés szerint.
Használhatsz bele leveleket is, pl céklalevél, karalábélevél.
Én kizárólag vízzel turmixolom, teszek bele 1 féle gyümölcsöt is. Nem ízesítem. Turmixolás után egyből fogyasztható.
Centrizheted is őket egybe. Viszont akkor csak zöldséget, a leveleket ne.
A levelek leve már túl erős koncentrációjú, ahhoz hozzá kell szoktatni a szervezetet.
Valahol ovastam de bocsi most nem talalom, hogy centrizni gyumolcsoket lehet, de zoldsegeket facsarni illik, mert a centri tul gyors es ho keletkezik es megserul a sejtfal vagy valami ilyesmi. Raadasul sokkal hasznosabb es tobb levet nyersz a zoldsegekbol ha lassu-csigas facsarot hasznalsz mint ha centrifugat.
Mi az alabbiakat szoktuk vegyiteni epp mikor mi van otthon: zellerzold, petrezselyem, koriander level, gyomber, repa, salatalevel. Neha az ize miatt teszek bele egy citromot meg egy almat. Ami a gep masik vegen kijon a rost, abbol pedig kokuszolaj es juharszirup pici so osszegyurmazasaval nagyon fincsi rost-pogacsakat gyartunk, amit be a hutobe. Kicsit lehul, osszeernek az izek majd lekvarral esszuk :)
Igy a zoldseg minden reszet felhasznaljuk, hisz a levet megisszuk, a rostjat pedig kesobb osszekutyuljuk es megesszuk :)
Azt mondjak erdemes a zoldseg/gyumi juice-t minel elobb meginni, de en is vittem mar elozo este facsart juice-t magammal es semmi baja nem volt, a lenyeg, hogy legmentesen zard uveg edenybe. A muanyag nem jo!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!