A szalonna egeszseges?
Szerintem azért is egészséges mert az emberiség amióta létezik fogyasztotta valamilyen formába. A szervezetnek nem idegen,úgy mint a hal,tojás,hús,méz,levelek,gyökerek,magvak és a gyümölcsök.
Mai embereknek az a bajuk hogy keveset mozognak és eszik a szalonnát, mellé meg esznek iparilag előállított élelmiszereket sok adalék anyaggal, cukorral meg sok sóval.
Máramarosból származom a hegyek közül és ismerek olyan idős embereket akik meghaladták a 90 evet és vigyáznak az állatokra, kaszálnak, szénáznak, kapálnak, áfonyát szednek meredek kaptatókon, gombázni járnak stb. Az a pláne benne hogy nem zsírszegény tejet isznak nem kerülik a disznózsírt meg a szalonnát, tojást, hagymát, fokhagymát stb. Hanem szezonalisan esznek épp ami van. Nem vitaminokat a gyógyszertárból meg mit tudom én hogy milyen energiaitalokat meg pezsgőtablettákkal próbálkoznak egészségesek maradni.
Le merem fogadni hogy sok 50 év körüli városi ember nyomába sem érne egy itteni idős Bácsikánk vagy néninek(tisztelet a kivételnek). Szóval ehetünk szalonnát amennyi csak jól esik de mozogjunk hozzá kellő kepén és inkább a modern "táplálékokat" hagyjuk ki az étrendből mintsem a régi jól bevált elemi szereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!