Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Mit gondoltok a paleolit...

Mit gondoltok a paleolit étrendről? Ki követi, ki nem, és aki nem, az helyette mit követ, miben hisz?

Figyelt kérdés

Én egyértelműen nem értek vele egyet.

Szerintem nem több ezer évvel ezelőttire kell visszamenni, és azokat az élelmiszereket elutasítani, amiket már ezer év vagy régebb óta ismer az emberiség.

Másrészről: ha a mezőgazdaság beindulása óta "mesterségesen" előállított gabonákat és hüvelyeseket károsnak tekintik, akkor a különböző nemesítésekből kitenyésztett disznó illetve baromfi húsát nem? A keresztezésekből, mesterségesen létrehozott zöldségeket nem?

Az én felfogásom szerint a problémát nem bizonyos ételcsoportokban kell keresni, hanem a kb. XX. század óta fennálló és gyűlő problémákban.

Mindenre gyógyszert veszünk be, még egy náthára is.

A levegő szennyezett, emellett még dohányzunk is...

Nagyon keveset mozgunk, ráadásul az elsőre is lift vagy mozgólépcső visz, egy megállót is villamossal utazunk le.

Minden lakásban ott van általában több tévé, több gép, ezekhez előfizetés, gyerekeknek legdivatosabb holmik, ha vmi elromlik, azonnal cseréljük. Ugyanakkor rinyálunk, hogy jaj, éhen fogunk halni, annyira nincs pénzünk. Stresszelünk, stresszelünk és stresszelünk.

Minden kaja tele van mesterséges adalékanyaggal, még a gyümölcsök is. A piaci gyümölcsök nagy része még kevésbé szennyezett, őstermelők kezéből átvehető, mégis a nyugati terményet vesszük a hipermarketből.

Ezek ellen kéne tenni, egyénileg és persze társadalmilag is.

Mi a véleményetek?

(Egyébként nem akartam bántóan fogalmazni, őszintén elnézést kérek, ha mégis úgy sikerült.)

2011. szept. 18. 13:28
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
Bocsi csak azért szólok hozzá,h.meglegyen!! MOst nincs időm elolvasni az összes kommentet viszont érdekel a téma:)
2012. szept. 24. 16:21
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

"Ma, mikor a suliban szünetben ettem a kolbászos paprikás margarinos szendvicsemet, akkor is eszembe jutott a palo, és elgondolkoztam azon, hogy a kolbász a benne levő adalékok miatt sokkal egészségtelenebb, mint a kenyér - már ha az egyáltalán egészségtelen. "

Akkor rossz kolbászt ettél. A normális kolbász húsból, szalonnából köménymagból, sóból és őrölt paprikából áll. ebben semmi nem káros, de a kenyér (legalábbis amit nem te sütsz vagy nem parasztkenyér) tele van lisztjavítóval, állagjavítóval, térfogatnövelővel. Na, most el lehet gondolkodni, hogy melyik a károsabb.

Ezért én például jobban szeretem a házikenyeret. (Nem vagyok paleós.)

2013. jan. 31. 12:17
 33/34 A kérdező kommentje:
És hogy oldod meg Bp belvárosiként, hogy ilyeneket egyél? De most komolyan :D :D
2013. jan. 31. 15:27
 34/34 tollbogre válasza:
Legfőképpen a szeretet összetertó erejében hiszek, de nem eszek belőle sokat. Félek, hogy elhízok.
2015. jan. 10. 10:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!