Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Csapvizet igyunk, vagy tisztít...

Bromkrezol kérdése:

Csapvizet igyunk, vagy tisztított vizet?

Figyelt kérdés
Érdekel, hogy miért van az, hogy egy csomó sarlatán szövegét a hormonokról és rákkeltő anyagokról beveszik az emberek. A "tisztított víz" minőségét nem vizsgálják meg, azt, amit az ivóvíz ellenőrző laborok mérnek, azt meg nem akarják elhinni. Tisztára középkor.
2011. júl. 9. 10:05
1 2
 11/16 anonim válasza:

Nem iszok csapvizet, mert attól tartok, hogy nagyon sok hormon található benne. Ezzel kapcsolatban sok szakcikket olvastam. Éveken át próbáltam kideríteni, hogy a szakfolyóiratokban megfogalmazott hormonveszély jelen van-e Budapesten. Nagyon sok olyan embert megkérdeztem, aki az ezzel foglalkozó helyeken dolgozik (Vízmű, ÁNTSZ, minisztérium, felügyeletek), de sehol sem kaptam egyértelmű választ. Olyat, hogy e miatt nyugodt lehetek, kaptam, de olyan választ, hogy pl.: van ellenőrzés hormonszintekre, stb. nem. Ettől lehet, hogy van, csak túl laikusnak néztek és nem kötötték az orromra.

Erről a veszélyről (hormonok, gyógyszerek) tud valaki valamit? Ha kiderülne, hogy Budapesten van ilyen ellenőrzés, akkor egyből visszaszoknék a csapvízre.

2011. júl. 24. 13:32
 12/16 A kérdező kommentje:
Az, hogy a csapvízben hormonok vannak, szerintem hülyeség. Szennyvízben és erősen szennyezett felszíni vizekben tudtak hormonokat kimutatni. Ezek a vizsgálatok nagyon bonyolultak és költségesek. Ha egy hölgy megfog egy fogamzásgátló tablettát, nem mos kezet, levág egy szelet felvágottat és te megeszed, szerintem több hormon kerül a szervezetedbe, mintha meginnál 10 liter vizet. Ami rossz hír az az, hogy a műanyag flakonok anyagában található ftálsav-származékokról, amiket lágyítónak adagolnak a műanyagokhoz, ki tudták mutatni, hogy bizonyos állatoknál hormonszerű hatást vált ki.
2011. júl. 24. 20:02
 13/16 anonim ***** válasza:

Magyarországon mindenhol tökéletes minőségű a csapvíz, ami még beleszámíthat az a ház csőhálózata.

+ Az embernek SZÜKSÉGE van arra a sok oldott cuccra/fémre/sóra ami alapjáraton is benne található és határozottan károsak az agyondesztillált és agyonszűrt vizek.

Ha többet viszel be mint kéne akkor az kipipiled, viszont ha kevesebbet, akkor jönnek az izomgörcsök és a legyengülés (pl hegymászók emiatt nem ihatnak hólét).

Kifizethetsz többszázezret csodaszűrőkre, de egyáltalán nem indokolt.

2011. júl. 28. 12:22
 14/16 A kérdező kommentje:
És ha sikerül kipisilni a pluszt, az a szerencsésebbik eset, mert lehet belőle vesekő is.
2011. júl. 28. 22:55
 15/16 anonim válasza:

A csapvízben VANNAK hormonok!

Ugyanis: rengeteg nő szed fogamzásgátlót. A bogyóban található hormonoknak kb. a fele ki is ürül a vizelettel. A szennyvíztisztítókban megszabadulnak a baciktól, kosztól, miegymástól, de a hormonokat nem tudják mivel kiszűrni, és szépen visszaengedik a vízzel együtt. Leegyszerűsítve ennyi.

A tisztított víz pedig össz-vissz annyival jobb a csapvíznél, hogy kevesebb benne a klór.

2011. aug. 3. 03:26
 16/16 anonim ***** válasza:
Sajnos sok olyan "szakcikk" is megjelenik, amit ooyasvalaki ír, akinek halvány lila fimgja sincsen a dologról. Én születésem óta csapvizet iszok(25 éve) és semmi bajom vele. Sőt...Régebben mivela lig ittam vizet, állandóan fájt a fejem(migrén), és mióta iszok, azóta enyhült. Van egy víztisztítónk is, de egycer(a megvétel napján) használtuk. Ami abból kijött víz, annak az íze mint az állot vízé kb.Ha vízügyi szakemberek azt mondják, a csapvíz fogyasztható, akkor foygasztható.
2013. aug. 26. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!