Csapvizet igyunk, vagy tisztított vizet?
Nem iszok csapvizet, mert attól tartok, hogy nagyon sok hormon található benne. Ezzel kapcsolatban sok szakcikket olvastam. Éveken át próbáltam kideríteni, hogy a szakfolyóiratokban megfogalmazott hormonveszély jelen van-e Budapesten. Nagyon sok olyan embert megkérdeztem, aki az ezzel foglalkozó helyeken dolgozik (Vízmű, ÁNTSZ, minisztérium, felügyeletek), de sehol sem kaptam egyértelmű választ. Olyat, hogy e miatt nyugodt lehetek, kaptam, de olyan választ, hogy pl.: van ellenőrzés hormonszintekre, stb. nem. Ettől lehet, hogy van, csak túl laikusnak néztek és nem kötötték az orromra.
Erről a veszélyről (hormonok, gyógyszerek) tud valaki valamit? Ha kiderülne, hogy Budapesten van ilyen ellenőrzés, akkor egyből visszaszoknék a csapvízre.
Magyarországon mindenhol tökéletes minőségű a csapvíz, ami még beleszámíthat az a ház csőhálózata.
+ Az embernek SZÜKSÉGE van arra a sok oldott cuccra/fémre/sóra ami alapjáraton is benne található és határozottan károsak az agyondesztillált és agyonszűrt vizek.
Ha többet viszel be mint kéne akkor az kipipiled, viszont ha kevesebbet, akkor jönnek az izomgörcsök és a legyengülés (pl hegymászók emiatt nem ihatnak hólét).
Kifizethetsz többszázezret csodaszűrőkre, de egyáltalán nem indokolt.
A csapvízben VANNAK hormonok!
Ugyanis: rengeteg nő szed fogamzásgátlót. A bogyóban található hormonoknak kb. a fele ki is ürül a vizelettel. A szennyvíztisztítókban megszabadulnak a baciktól, kosztól, miegymástól, de a hormonokat nem tudják mivel kiszűrni, és szépen visszaengedik a vízzel együtt. Leegyszerűsítve ennyi.
A tisztított víz pedig össz-vissz annyival jobb a csapvíznél, hogy kevesebb benne a klór.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!