Mit gondoltok a "Hamburger adó" -rol?
kérlek titeket hogy vagy csak igen nem el válaszoljatok vagy válaszotok végén írjátok oda!
IGEN= egyetértek vele
NEM= elvetem(nem helyeselem!)
Nem 5, hanem 10 forinttal lesz drágább a csoki. A szegény gyereknek meg keverni fog az anyja kakaóport cukorral, az lesz az édesség.
Szkeptikus vagyok én is vele szemben.
Ne mondja már senki, hogy ha tíz forinttal drágább lesz a csokoládé, akkor már nem tudja megvenni aki idáig meg tudta!
Annak a gyereke nem fog ezután csokit enni, helyette cukros kakaót, akinek a gyereke idáig sem ehetett sajnos.
Viszont ezeknek a gyerekeknek a szülei nincsenek itt, nem írogatnak ide, ugyanis amíg az internetet megengedheti magának egy szülő, addig a gyerekének is tud csokoládét venni. +10ft-ért is. Vagy nem?!
Tehát ezért nem értem az itt olvasható ilyen jellegű önsajnálatokat.
Azért nem értek vele egyet, mert felesleges, hazsontalan, parasztvakító intézkedés. Úgytűnik mintha csináltak volna valamit közben semmit. Nem azért mert az általam vásárolt édességeket így nem fogom tudni megvenni.
Mondták volna az őszintét. "Emberek, az előző kormányotok akit megválasztottatok elbaszta az egészet ezért most titeket is megbüntetlek, legközelebb tudjátok hova kell szavazni. Így mi képviselők több javadalomhoz juthatunk mert mi megérdemeljük." Egészségesebb ettől nem lesz senki, csak még több pénz amit ellehet sikkasztani.
nem
így is k*rva drága a chips meg minden ilyen..
l/14
NEM
Az ételízesítő sópótló. Arra van adó, miközben a sóra nincs. Tehát a tökkelütött politikusok szerint az egészséges, ha sót használunk, de ha ételízesítőt használunk, az nem.
Ez 99 Ft volt augusztus 31-én, most az adó miatt 172 Ft. És van képük 10-20 százalékos áremelkedésről beszélni a TV-ben: [link]
(gondolom ők csak Vegetát és Delikátot láttak még, ami 1-2 ezer Ft/kg)
A chipseket már bejelentették, hogy módosítják. Kevesebb só lesz bennük, aminek örülnek. Elmondjam, hogy mivel pótolják a kieső sót? (erről inkább nem beszélnek) Több ízfokozóval. Éljen az egészség!
A cukros üdítőkbe pedig mesterséges édesítőszereket is raknak majd. Szintén bravo.
Az energiaitalokban a "káros" koffeint kicserélik teobrominra, ami gyakorlatilag ugyanúgy hat, mert rokonvegyület. Ennek is sok értelme van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!