Milyen krémet ajánlotok nap ellen 1 év körüli babának, amiben nincs annyi méreganyag, és bevált?
Szia!Tavaly az 1 éves lányomnak a bőrgyógyász dokinénije ajánlotta a dm-es 50 faktoros naptejet.Ekcémára hajlamos a kislányom bőre,de ezzel semmi problémánk nem volt.Se színe,se illata nincsen,és tökéletesen eloszlatható a bőrön,pillanatok alatt beszívódik.
Amúgy árnyékban is bekentem,hiszen ki tud megtartani egy örökmozgó 1 évest sokáig egy helyben?
az orvosok nagyon sokszor és erőteljesen hangsúlyozzák: a kicsibabákat, kisgyerekeket VÉDENI kell a közvetlen napsütéstől. Árnyék, nagyobbnál félárnyék, ingecske, sapka, kendő. NEm pirulhat le!!!! egész életre "megjegyzi " a bőr -mondják a bőrgyógyászok.
Tehát: ÁRNYÉK.
(így a vegyszertől is óvjuk: ami később allergiás reakciókban jelentkezik)
Nem az egész testét kentem,csak a kezecskéit,illetve az arcát(medencéből visszatükröződik a napfény a sapi alá is).Árnyékot én is csináltam neki,nem a tűző napra tettem,elhiheted!!!Viszont nem egy ülj le rád vigyázok babám volt/van,aki 2 percnél többet ül egy helyben!Rohangáljak utána napernyővel az utcán is esetleg?Valamilyen más megoldás is kellett,és ORVOSSAL beszéltünk,hogy milyet ajánl.
Nem kell lehurrogni,én is a kérdésre válaszoltam!!!
(bocsánat, nem akartam senkit se lehurrogni.) Csak annyiszor látok tűző napon babákat, és félek. Nagyon-nagyon sok baj forrása lehet - ezt a szakemberek mondják.
És azt is, hogy egy életre MEGJEGYZI A BŐR a pirulást, égést. Tkp. 10-4 közt csak árnyékban lehetnek
Nem lehet egész nyáron árnyékban a gyerek. És séta közben sem tudom eldugni minden testrészét (pl. kéz) kissapka meg ing alá, továbbá, ha 4 után viszem ki attól még be kell kennem, de azért köszi a figyelmeztetést...
Még várnék további válaszokat.
Én Dr.Hauschka naptejet használok, ebben nagyon kevés(talán nincs is)káros anyag, de ezt sajna múlt nyáron már alig lehetett kapni, talán már csak Németországban lehet...:S
De interneten, vagy homeopátiás orvosoknál érdeklődhetsz eziránt, mert tényleg NAGYON jó, a Babának főleg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!