Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » A chips egészségtelen? Csak...

Megölömatesóm kérdése:

A chips egészségtelen? Csak krumpliból van :D

Figyelt kérdés
2011. jan. 21. 21:08
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
ÖM BOCIS DE ROHADT SOK KRUMPLIT FOGYASZTANAK AZÉRT MERT EGY chipsbe ugy mennyi darab lehet 200 300?na az vagy 10 krumli vagy 50 na és ez csak egy zacskó -.- MI VAN A TÖBB MILIOKKAL?
2011. jan. 25. 17:37
 12/24 alfonz64 ***** válasza:
49%

Tönkreteszi a májad a veséd, bélrákot is okoz, a chips-et nem mondanám hogy krumpliból csinálják inkább ipari hulladékból hogy minél gazdaságosabb legyen az előállítása és nagy menyiségben gyártható legyen.

Én is imádom a sült krumplit, de egyszerűbb a chipset enni. Én pl nagyon vékony voltam és hamburgeren és chipsen hizlaltam magam akár csak a "Super Size Me"- filmben. A gond hogy későn álltam meg és 50 kg fel is szedtem, és kin keserves leadni.

2011. jan. 26. 08:26
 13/24 alfonz64 ***** válasza:
Amúgy elárulom a titkot én hogy szokta, megfőzök egy hatalmas lábas krumplit, leöntöm róla a vizet berakom a microba az kiveszi belőle a vizet, megvárom még kihűl és kisebb csomagokban berakom a mélyhűtőbe (közben megnézek egy filmet) azt bármikor előveszed 5 perc alatt meg tudod sütni és semmi különbség nem lesz az igazi sült krumpli és amit leírtam. Ja de, a sült krumplihoz folyamatosan ott kell lenni mellette, hogy ne égjen le(25 perc), a főt-sült krumplinál meg nem :))) (főzés:20perc,sütés: 5 perc) Már csömört is kaptam tőle :)))))
2011. jan. 26. 08:35
 14/24 alfonz64 ***** válasza:
Ja és a lényeg szalvétán jól csöpögtesd le az olajtól, és kevés olajban süsd kb: a krumpli magasságának a feléig. De ne dörzsölgesd le az olajat a krumpliról a szalvétával mert akkor nem olyan lesz az íze, de akkor nem hizlal annyira :))
2011. jan. 26. 08:38
 15/24 anonim ***** válasza:
34%

hát ez az egészségtől alkotott véleményedtől függ. Ha számodra egészséges a vastag zsírréteg és a magas koleszterin szint, de különben nem kapsz betegségeket csak hamar kifáradsz és megnövelted a rák kialakulásának esélyét, akkor nincs baj.

De ha ilyen semmi-mű, semmi-adalék, minden-bio hülyegyerek vagy akkor inkább hanyagold. Szerintem a világon minden természetes, hiszen az ember is a természet "terméke" és a természetben talált természetes anyagokat és energiákat alakítja át természetes emberi környezetben megtalálható mindenséggé, ebből kifolyólag amit teszünk azt a természet teszi, ha az embernek sok, finom olcsó étel kell akkor megcsinálja. Különben is, definiáljuk az egészséges ételt: gondolom nem okoz kárt a szervezetben, hiszen az egészségtelen és valahonnan pótolnunk kell az elhasználódott anyag- és energiaforrásokat. Tehát a definíció: olyan energia, ásványi és szervesanyagforrás, aminek a szervezetre nincs romboló hatása csakis regeneráló, létfenntartó. Ez alapján az egészséges ételek fogyasztásakor örökké fiataloknak kellene lennünk, de ugye ilyen nincs. Ebből kifolyólag NEM léteszik egészséges étel ,csak olyan ami gyorsabban ÖL. Szóval, nyugodtan fogyasszon mindenki chipset, olcsó gumicukrot, coca-colát és ami szem szájnak ingere!

2011. jan. 26. 18:26
 16/24 anonim ***** válasza:
18:26! Te nem vagy normális!!!
2011. jan. 26. 20:55
 17/24 alfonz64 ***** válasza:

18:26! Neked teljesen igazad van.

Sőt nincs olyan hogy egészséges étel, meg hogy a sport egészséges. Mindegyik folyamatban a szervezetre káros vegyületek, és káros oxidációs folyamatok jönnek létre az az elhasználodik és a szervezet próbálja helyreállitani(őssejtek), de mivel meghalunk sajnos nem sok sikerrel. Vannak kevésbé káros ételek, és vannak károsak. Amúgy rengeteg mindentől függ hogy a felsorolt élelmiszerek milyen hatássat gyakorolnak a szervezetedre PL: ha olyan terhelésnek teszed ki a tested ahol sok energiát éget el, akkor javaslom a nagyobb energiabevitelű ételek bevitelét. Ha a bevit energia menyiséget ledolgozod akkor nem kell tartanod a sulygyarapodástól. Ellensulyozhatod még cukor, szénhidrát mentes étrendel és zöldségek,gyümölcsök és halak fogyasztásával. Ha ezeket eszel egész nap akkor egy normális életvitel melett +30 perces edzésnél már napi 3-4 csomaggal is megehetsz. És nem leszel egészségtelenebb egy átlag Magyarnál.

2011. jan. 27. 10:52
 18/24 anonim válasza:
54%

Egészségtelen! Miért?

Azért, mert tele van, nem természetes anyagokkal.

Amit itt feljebb próbáltak megmagyarázni hogy természetes, az nem igaz.

A sok E-betűs anyagok, tartósítószerek, ízfokozók, stabilizátorok, sorolhatnám. -> ezek nem természetes anyagok hanem mesterségesen előállított vegyületek.

Emberek laboratóriumokban állítják elő ezeket kémiailag.

Tudod mi a természetes?

Ha a saját kertedből, a saját gyümölcsödet, zöldségedet eszed, ami nem volt permetezve.

Mert sajnos az igazság, hogy amit most megveszünk a boltokban, fele annyi vitamin és ásványi anyag nincs benne mint 50 éve. De ez ellen persze nem tudsz mit tenni, csak azt, ha van kerted saját termésből eszel. Ha nincs, akkor is jobb ha már az egészség szón gondolkoztál, hogy elfelejted azt a műanyagot amit több 10x a szádhoz veszel, egy chips elfogyasztásakor.

Emellett, ha ritkán fogyasztod nem lesz tőle semmi bajod, csak növeled a méreganyagokat a szervezetedbe, amiről ugye tudhatjuk hogy felhalmozódnak, ami nem jó, olvass utána, ez már egy másik téma.

2011. jan. 28. 01:05
 19/24 A kérdező kommentje:
télleg tudtok valamit javasolni fogyokurázásban?mert sok vvok
2011. jan. 28. 16:14
 20/24 alfonz64 ***** válasza:

A legtöbb energia leadást a futással tudod elérni pl: napi 30 perc. Az ugrabugrás norbi,réka torna baromság vagy csináld napi 4-5 órán keresztül. Réka mikor tüdőgyulladást kapott és kórházba ment mit csinált, szerinted ugrabugrált? Nem elment futni, az orvos tiltására, majdnem meg is halt :)

Egyél sok salátát,borsó,hagyma,lencse,zöldségek..,light joghurt,tojás,magvak stb. Vagy legalább is vacsora előtt.

2011. jan. 28. 17:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!