Ki próbálta már ki a bio céklalét? Mi a véleménye róla? Vashiány ellen használnám
Figyelt kérdés
Lisztérzékenyen vagyok vashiányos és vérszegény2019. dec. 1. 14:21
1/14 anonim válasza:
Attól, hogy valami bio még nem lesz jobb! Elég sok céklalét kellene mindennap meginnod, hogy a vashiányod helyrehozd, a pénzről nem is beszélve. Ha vashiányod van, akkor szépen bemész a patikába vagy gyógynövényes boltba és veszel vastablettát, de ne valami drága agyon reklámozott vacakot, amit az eladó akar rád sózni. A neten előbb nézd meg a kínálatot, a vastartalmát mindegyiknek és ami a legtöbbet tartalmazza a legjobb árért azt vedd meg. Fél éve nekem is vashiányom volt, de sajna már nem emlékszem a márkára.
2/14 anonim válasza:
Szerintem sem a céklalé a megoldás, bár attól még ihatod, nagyon egészséges. Májat egyél rendszeresen (én heti 1x szoktam 1 adagot), mellé nyers paprikát vagy más magas C-vitamin tartalmú zöldséget, gyümölcsöt. A többi napon húst (pl. marha, pulyka), tökmagot, tenger gyümölcseit, spenótot, hüvelyeseket. Nekem ettől rendbejött a vérszegénységem.
3/14 anonim válasza:
Fontos, hogy vashiány esetén minden nap kell a plusz vas legalább 2-3 hónapig, mert stabilizálni is kell. Ha 2-3 hét után abbahagyod, akkor az nem elég.
4/14 anonim válasza:
Én is úgy tudom hogy a növényen lévő vas nehezebben szívódik fel, ezért jobb a máj, és hogy C vitaminnal jobban felszívóidk. De egy doboz vastablettából se lesz semmi bajod. Most az a fontos hogy feltornázd a vasat, utána már szintén tudod tartani ha nem eszel glutén tartalmú ételeket.
Én amúgy próbáltam bio céklalevet, finomak mondanám, pedig ha valaki akkor én ki nem állhattam eddig az ízét.
5/14 anonim válasza:
Az Acerola C 120-as Vargakészítményt javaslom 2x2-vel
6/14 anonim válasza:
Én hónapokig ittam, az elején mindig pirosat pisiltem tőle, aztán ez valamiért megszűnt, de a vashiányom nem szűnt meg. Aztán én is felfedeztem a májat... tényleg elég hetente egyszer enni (én pecsenye kacsamájat szoktam, abban van a legtöbb) és hetek alatt sok értékkel képes felhúzni a vér vas szintjét. Volt, hogy 2 hónap alatt 10 értékkel emelkedett (5-ről 15-re) a labor szerint. Viszont nekem tényleg minden héten ennem kell, mert mihelyst elhagyom, visszaesik.
7/14 anonim válasza:
Ez a halottnak a kenet kategória. Eleve a ceklából alig szívódik fel a vas mert oxalát van benne ami gátolja pont mint a spenótban. Alkalmatlan vas pótlásra. De még fenntartásra is. Ha étellel akarod pótolni akor véreshurka, májashurka, sült vér, máj, májkrém, vöröshúsok minden nap rogyasztva mellé valami zöldség vagy gyümölcs mert a felszívódashoz c vitamon sem árt. Vagy Vitafer liposzómás vas ha érzékeny a gyomrod. Kb fél évig iszogathatod hogy helyregyere. Ha bírja a gyomrod irass fel nagyobb dózisú vastablettát a haziorvossal az pár hónap alatt rendbe tesz. Én is most csinaltam végig.
8/14 anonim válasza:
A májjal azért óvatosan. Sok benne az A vitamin. Ami egy idő után mérgezést okoz. Valtozatosan!
9/14 anonim válasza:
Tudod mit jelent az hogy bio? Azon a területen nem használhattak vegyszert műtrágyát 3 éve. A bio zöldséget sem kezelhetik azzal. De ugyan az az eső esik rá és a szomszéd földekről simán átmos a talajvíz mindent. A szél is átfújhatja a permetet.Szóval nincs nagy különbség, nem finomabb és nem sokkal egészségesebb. Viszont többnyire kulacosabb mint a nem bio. :D és 10szer drágább. Nincs nagyobb vitamin tartalma.
10/14 anonim válasza:
#9, szerintem a kérdező azért írt bio céklalevet, mert nem bio céklalevet nem igazán lehet kapni. Fölösleges ebbe belekötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!