Az alábbi tünetek szerintetek milyen betegségre utalnak? Leukémia? (Medrol-ra akarták beállítani)
Van egy kedves ismerősöm, aki nagyon súlyos betegnek mondja magát.
Amiket elmondott:
- epilepsziás (szinte tünetmentes, rohama nincs, gyógyszerekkel kordában tartják)
- pajzsmirigyproblémája van
- laktózérzékeny
- és...???
A fentieket tudom, azonban ezek a dolgok társulnak hozzá:
- szűrik a vérét Pécsen (ilyenkor kb. 3 napra Szegedről felmegy Pécsre, és egy szállodából jár át a kezelésre a kórházba)
Egy évben kb. 3x kell utaznia, ami ottalvásos, kezelésre járós. Utána pár hét múlva visszamegy, és kiértékelik a vér szűrést. A kezelés után nagyon gyengének érzi magát, valamint nagyon sokat alszik, még a kezelés után egy hétig szintén nagyon sokat. A véréből bizonyos részecskéket szűrnek ki ilyenkor. Nincs veseproblémája (először erre gondoltam, de nem dialízisre jár)
A Medrol nevű gyógyszert akarták neki felírni, amit viszonylag sok mindenre adnak, de ő nem vállalta annak szedését, a mellékhatások miatt.
- idegileg teljesen kikészült, sokszor dühkitörései vannak
-látszólag olyan mégis legtöbbször, mintha semmi baja nem lenne (táncolni, síelni, dolgozni, nyaralni jár)
A medrol miatt gondolok leukémiára és az ún. biológiai terápiás kezelésre.
Egy gyermeket szült, de több nem lehet, mert abba belehalna ő is és a baba is.
- a sugárkezelést és a kemoterápiát kizártnak tartom, hogy ilyesmin részt venne
- a pécsi kezelés után azonnal munkába áll
Ennyi mindent elmondott, de a konkrétumot képtelen elmondani, én pedig már mindent felkutattam, hogy mi lehet ez az egész.
Alapvetően tudom, hogy az ő dolga, és igyekszem tiszteletben tartani (mégha ez most nem is így látszik), de már szinte a felét elmondta, és aki a-t mond, mondjon b-t is, vagy bele se kezdjen.. szóval értitek... ettől függetlenül nagyon sajnálom és szeretnék segíteni, ha tudok, de nagyon nyomaszt, hogy nem jövök rá ez mi lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!