A nagyim egy hónapja agyhalottként fekszik, az orvosok nem mondanak semmit. Miért nem ér véget a szenvedés?
Beszéljetek a dokival, hogy jobb lenne, ha elaludna.
Borítékot adjatok.
Mert a családod hagyja. Az orvosok addig életben tartják amíg le nem vetetitek a gépről. Semmi szükségük egy perre az önkényes döntésük miatt.
Üljön össze a család, beszéljetek a kezelőorvosával és döntsétek el mi legyen.
Ha magától lélegzik akkor viszont nem agyhalott.
Eutanáziát, “elaltatást” Magyarországon nem végeznek, az agyhalottakat szokták lekapcsolni gépről.
Ha nagyid nincsen gépen, szerinted mit kellene tenniük?
Nem agyhalott, hanem kómás. A legtöbb kómás nem ébred fel, de lehet, hogy ő lesz a szerencsés. Azt tehetitek, hogy megkérdezitek az orvosokat a fájdalomcsillapításról, bár az a te lelki fájdalmadat nem csillapítja. Az eutanázia fokozná a szenvedéseteket, mivel nevével ellentétben a szomjan halasztás igenis kegyetlen halál.
Kedves kérdező, találj valamit, ami megnyugtat, de nem drog. Inhalálhatsz kamillával, az is nyugtat, nekem segített, amikor édesanyám kórházban volt.
Vannak esetek, akikről nem mondanak le, és a beteg sokáig, néha évekig "agyhalottként" fekszik, de végül felébred. Előbb-utóbb talán mindenki felébredne, talán csak évekkel később, de a legtöbb esetben ezt nem várják meg, mert olcsóbb lekapcsolni (foglalja az ágyat, sokba kerül az ápolás).
Persze ha ti azok közé tartoztok, akik már azon gondolkoznak, hogy mi mindent lehetne megörökölni a mamától, akkor biztos kérni fogjátok az "eutanáziát".
Egyébként biztos nem szenved, valószínűleg semmit sem érez, nem álmodik (olyan mintha halott lenne), de előfordulhat hogy rövid időre érzékel valamit, pl. ha valaki hozzáér, vagy hall hangokat, még ha nem is tud visszajelezni. Ilyet én is átéltem.
Igen, valóban nehéz, tartsatok ki. Az orbáncfű tea segít megnyugodni.
Személyeskedni pedig nem szabad, mert akkor elveszted a rokonszenvet, és neked lesz még rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!