Antibiotikum negatív hatásait lehet orvosolni élőflórás joghurttal/kefirrel vagy mindenképpen gyógyszertári készítmény szükséges (probiotikum)?
Joghurtban is benne vannak azok az élőflórák, amik kellenek, szóval olyat is ehetsz, teljesen mindegy.
A kérdés az, hogy pont neked melyik bélflóra törzsre van szükséged.
Azért a "teljesen mindegy" nem úgy van...
Vannak a joghurtban is hasznos baktériumok, de nem a cukrozott gagyikban, hanem bizonyítottam az Actimel és Activia joghurtokban, illetve egyes kézműves termékekben.
Ha veszel egy 70 Ft-os Riskát, azzal semmire nem mész.
400 körül van a 4 darabos Activia, igaz nem olyan finom, de abban már van vmi.
Viszont hiába látsz milliós nagyságrendet a címkén, az még mindig csak töredéke a probiotikumban lévő mennyiségnek.
Szerintem ez pénzkérdés is, vagyis amíg csak a Normaflore-ról tudtam, addig inkább a joghurtot választottam.
Tudtam, h a Normaflore nem olcsó, és az a szomorú, hogy ha patikában kérsz probiotikumot, egyből ezt adják, és nem is ajánlják fel, h van olcsóbb, pedig semmivel sem rosszabb. Csak kisebb bevétel.
Ahogy a helyettesítő gyógyszereket sem szokták felajánlani ugyanazzal a hatóanyaggal, pedig sokszor a feléből megúszhatná az ember, mint amit az orvos ír ki.
Szóval először megkérdeztem a Normaflore árát, a 10 db-os 1800, a 20 darabos 2800.
Kérdem, olcsóbb nincs? Ja, de. 15 db-os Probium 800 Ft-ért. "kicsit" jobban megéri.
Nem kell Activia vagy bármely drága cucc...
Sima élőflórás natúr joghurt. Van olyan jó mint bármely probiotikum.
Igen, időközben már felfedeztem, hogy a "Falusi" nevű termékek is élőflórásak.
Nem minden, ami natúr, szóval az előző nem teljesen igaz, de ami élőflórás, arra rá van írva. A tetejére is, mert ez fontos, ezt az infót nem rejtik el az apróbetű közé.
Amúgy tegyük hozz, hogy a joghurt az antibiotikum mellé NEM elég, attól még nem áll vissza a bélflórád.
Ha antibio mellé ilyet eszel, attól még ugyanúgy mehgy a hasad naponta többször, és "bent" gondok lesznek.
Itt a jótékony baktériumok 1000000-es nagyságrendben fordulnak elő, míg egy patikai készítményben 1000000000-es nagyságrendben.
Soknak tűnhet az első szám is, de valójában a szervezetednek szinte semmi.
És nem mindegy, hogy egy millió vagy egy milliárd.
Szóval jót teszel a joghurttal is, ez nem vitás, de azokban a napokban, míg szeded az antibio-t, vegyél mellé egy probio-t is. Írtam, kb 800 Ft.
Csak nem együtt kell bevenni, hanem 2 óra különbséggel, ennyi a titka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!