Egy nem inzulinnal kezelt cukorbetegnek is biztos hogy szükséges a szénhidrátokat számolni?
9:30 tól például Hosszúfalusi Nóra egy híres diabetológus szerint csak akkor kell szénhidrátot számolni ha 1 es típusú illetve naponta többször inzulint kap kettes típusba
Igazából egy idő után az ember kb. megtanulja, hogy amiket szokott enni abban körülbelül mennyi szénhidrát van. Én cukorbeteg vagyok. Szoktam számolgatni általában, hogy mennyi szénhidrátot viszek be, viszont igazából főétkezésen kívül viszonylag elég egyhangúan eszek, szóval számolgatás nélkül is tudom, hogy körülbelül hol járok. (meg a max. szénhidrátnak a felét sem szoktam bevinni egy nap alatt, szóval..)
Igazából szerintem ameddig jók az értékei, addig mindegy.
Inzulinrezisztenciával küzdőnek is számolnia kell, figyelni rá, hogy mit eszik, mert hiába szedi a gyógyszert, csak attól nem fog normalizálódni az érték, ha a diétát nem tartja be. Innen gondolom, hogy 2. típusú cukorbetegség esetén is figyelni kell.
Senkinek semmi hátránya nem származik belőle, ha pl. elkezdi a 160 gr. szénhidrát diétát, ami nem is jelent nagy megkötéseket.
Értem, csak azt nem, miért történt a kérdés kiírása, ha csak egyetlen igazság létezik, te eldöntötted, hogy 2. típusú diabetes mellitus esetén nem kell számolgatni semmit, mert "valaki megmondta"...
Szerintem ha nem figyel arra valaki tudatosan, hogy kevesebb szénhidrátot egyen, nem igazítja étrendét ehhez, akkor gond lesz a vércukor-értékekkel. Az is egy dolog, hogy valaki megszokja azt az étrendet és akkor már nem kell annyira figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!