Nagyon fontos számolni egy cukorbetegnek a szénhidrátokat?
Hát kinek mi vált be. Nyilván kell egy alap tapasztalatot szerezni, hogy azt tudd mondani, hogy mostantól nem számolod mert kb ránézésre megvan, hogy miből mennyit szabad.
Nekem kolléganőm vette az elejétől kezdve félvállról a dolgot, mert ő majd azt tudja magától... Mostmár inzulinos lett, szúrnia kell magát. Szerintem ez nagyobb macera mint kicsit odafigyelni rá, hogy mit eszel.
Nekem kolléganőm vette az elejétől kezdve félvállról a dolgot, mert ő majd azt tudja magától... Mostmár inzulinos lett, szúrnia kell magát. Szerintem ez nagyobb macera mint kicsit odafigyelni rá, hogy mit eszel
És ha számolt volna és a diétát pontosan tartja akkor most nem kellett volna inzulinoznia magát, nem biztos hogy ez az oka lehetett olyan hogy genetikailag kimerültek a béta sejtjei
Igen, számolni kell.
Hiába eszik apud egészségsen sok gyümölcsöt, mégsem ehet meg egyszerre 10 db kivit, vagy 2 banánt. Mert nem tesz jót, a szervezete nem tudja hirtelen feldolgozni azt a rengeteg ch-t egyszerre.
Egyébként elárulnád hogy mi olyan nagy macera számolni? Az hogy ráteszed a szelet kenyeret a mérlegre evés előtt? Hühaaa...
Egyes tipusú cbeteg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!