Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Van itt valaki aki tanacsot...

Van itt valaki aki tanacsot tudna adni aszthma ugyben?

Figyelt kérdés
Egy 7 eves gyerekrol lenne szo.Igazandibol az lenne a kerdesem,hogy artok e a gyerekemnek,ha csak ventolint adok neki mikor hallom,hogy az aszthmaja fellangolt? Van megelozeskeppen is egy spray( barna),de mivel csak akkor aktiv az aszthmaja,mikor meg van fazva,igy en nem adom neki minden nap ,egesz evben a sprayt.Evente 2x, 3x van 1-1 het,mikor adom a ventolint,naponta 2x2 puff.Vagy inkabb a barna sprayt hasznaljuk egesz evben?
2018. nov. 9. 03:20
 1/3 anonim ***** válasza:
Én is asztmás vagyok és nekem is van ilyen másik pipám. Régebben használtam de mivel piszok drága és sosem használt semmit így abba hagytam. Nem szívok azért feleslegesen szteroidot mikor nem használ. Sőt egy orvos tanárom is mondta ha nem muszáj ne is használja az ember. Nekem is ritkán kell a vemtolint használni általában a megfázásos időszakban. A gyereked még simán kinőheti.
2018. nov. 9. 11:13
 2/3 anonim ***** válasza:
Kicsit régi a kérdés, de nagyon remélem nem arról volt szó hogy a ventolint adtad a gyermeknek naponta megelőzésképpen! A ventolin kizárólag rohamoldásra használatos készítmény. Tilos adni azokban az esetekben, amikor nem jelentkezik aszthmás roham! Ugyanis a ventoin nem csak a hörgőkre fejti ki a hatását, bár elsősorban igen, de a szívre is hat ez pedig elég kedvezőtlen lehet rohamon kívüli esetekben. Most nem akarom részletezni a salbutamol receptoriális hátterét, de csak óvatosan a készítménnyel!
2019. szept. 16. 10:23
 3/3 A kérdező kommentje:
A barnat egyáltalán nem hasznaljuk. A ventolint is csak akkor, ha meg van fazva es kohog. Altalaban hurutosan. Hogy ne legyen tudogyulladasa. Az orvosnak az a véleménye, hogy ha adnam neki egesz evben, akkor nem lenne leguti betegsége. Evente 2x vagy 3x fazik meg, nem hiszem, hogy ertelme lenne egesz even at adni neki.
2019. okt. 2. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!