Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi lehet erre a problémára a...

Mi lehet erre a problémára a megoldás? Miért csak most jelenkezett nála roham?

Figyelt kérdés

A hugom(26) és én(31) a szüleinknél voltunk. Délutánra kettesben maradtam vele. Éppen tv-t néztünk mikor hirtelen rohamot kapott. Mikor vége lett a rohamnak összeszedtem őt és bevittem egy kórházba, megvizsgálták és kiderült, hogy epilepszia rohama volt, ami a bipoláris zavara elleni gyógyszerének egyik mellékhatása. Az orvos azt mondta, hogy a súlya(48kg) az ő magasságához(157cm) tökéletes viszont sajnos túl kevés ahhoz, hogy felírhassa neki azt a kiegészítő gyógyszert, ami hatástalanítja azt a mellékhatást, amitől rohama volt. Azt mondta, a szíve nem bírná azt a dózist, ezáltal pedig megállna. Ez 1 hete történt, azóta nem szedi a gyógyszereit, mert fél, hogy újra rohamot kap, de így nagyon letargikus, alig beszél, és rengeteget alszik. A szüleink és én is nagyon aggódom érte.

Szerintetek most mit tegyünk? Az orvosok nem mondtak még egy megoldást sem, csak vizsgálatról viszgálatra küldik. 20 éves korában derült ki, hogy bipoláris, azóta szedi azt a gyógyszert és az elmúlt 6 év alatt egyszer sem volt epilepszia rohama, akkor most miért jelentkezett? Kérlek segítsetek, tanácstalanok vagyunk!

2018. nov. 4. 12:06
 1/4 anonim ***** válasza:
A bipoláris gyógyszer hatóanyaga az epilepszia kivédéséért is felelős. Nem teljesen értem.
2018. nov. 5. 08:37
 2/4 anonim ***** válasza:
Mindenképp szakembernél kell rákérdezni. Régen a Seduxdent adták ilyen idegrendszeri problémára, és az jó az epilepsziára is. Ez egy görcsoldós nyugtató.
2018. nov. 10. 17:51
 3/4 A kérdező kommentje:
#2 Köszönöm szépen!
2018. nov. 10. 20:26
 4/4 anonim ***** válasza:
A Seduxen epis roham után adják. A bipolra és az epire egyaránt adják pl a Lapolepet, a Tegretolt és a Convulexet. Jártas vagyok a dologban.
2018. nov. 22. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!