Szívelégtelenségem lehet? Mit próbáljak ki? Állandó szédülés mozgásra.
Egy évvel ezelőtt kezdődött, hogy szédültem napi egy órát, főleg munkaidőben. Volt, hogy elmúlt több hétre.
Az elmúlt hetekben mind gyakoribb lett a szédülés, olyannyira, hogy ha sétálok, kb. 3-5 perc múlva bizonytalanság-érzés, instabilitás lesz úrrá rajtam. Már nincs kivétel, reggel, délben, este jelentkezik pl. sétálás hatására. Erősebb séta esetén erősebb a szédülés.
Ülve, fekve nincs ilyen bajom, reggelente mindig "erejem teljében" ébredek.
Időnként úgy érzem, hogy el tudnék ájulni, de csak mozgás közben.
Ilyenkor a fejem nem fáj, hányingerem nincsen, nem verejtékezem, a lábaim nem vizesek. A vércukrom, és a vérnyomásom rendben van, a szédülés után mérve azonnal is.
Szívpanaszaim szoktak lenni, szívdobogás-érzés is, de a kardiológus nem állapított meg semmi újabb eltérést.
Tegnap este is jelentkezett a séta közbeni szédülés, majd az ötödik emeletre menet a harmadikon megszédültem. Légszomjam, erős mellkasi szorítás abban a pillanatban nem volt. Órákkal előtte volt egy kisebb nyomásérzés a mellkasomon.
30 körüli férfi vagyok, túlsúllyal, monitoros ülőmunkát végzek, de pár hete még sokat sportoltam. Nagyon egészségesen étkezem, a koleszterinem 4.5-ös értkkel bír.
Mi lehet még a baj, ha nem szív eredetű?
Fül-orr-gégészhez (belső fül probléma), neurológushoz (idegi eredetű, pl. nyaki gerinc rendellenesség) lenne érdemes még esetleg elmenni. Ha kipróbálod, hogy mozgatod a fejed ide-oda, bólogatsz vele körzöl, de közben ülsz, és akkor is rádjön, akkor biztos, hogy nem szívprobléma - más kérdés, tudsz-e annyi ideig ilyesmit csinálni, amennyi idő alatt mozgás közben rád szokott ez jönni.
Még egy ötlet: dopler ultrahang vizsgálattal esetleg meg lehetne nézetni a nyaki ereid állapotát.
#Piros Kalapács: Kb. 8-10 kiló túlsúlyom van. Egy hónapja még lefutottam egyben 10 Kilométert, vagy elmentem Balaton-körbebicajozásra.
#2: Köszi, jó tipp, a fejkörzéses dolgot este kipróbálom. Még munkahelyen vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!