Porckorongsérvre manuálterápia? Ha nem az, akkor mi?
Sziasztok!
Kiújult az L4-5 közötti porckorongsérvem. Harmadik hónapja nem gyógyultam meg. Kaptam infúziókúrát, feküdtem hetekig rehab kórházban (gyógytorna, masszázs, fizikoterápia), mostanra eljutottam odáig, hogy _gyógyszerrel_ képes vagyok kb. 4-5 órát dolgozni (ülőmunka) és magamat ellátni.
Sajnos úgy veszem észre ,hogy a gyomrom joggal kéri ki magának a non-steroid gyulladáscsökkentőt (napi 1 Aflamin), viszont ha nem szedem ezt be, és éjszakára az izomlazítót, visszatérnek a fájdalmak. :(
Igazából fogalmam sincs, hova kellene fordulnom, de olvastam a manuálterápiáról. Tényleg ennyire jó, ahogy leírják? Volt, akinek ténylegesen segített hasonló helyzetben?
Ha nem ez a megoldás, akkor mi jöhet még szóba, ami segíthet? Itthon fizikoterápiát csinálok, és gyógytornát is, naponta. A legnagyobb félelmem most az, hogy tönkremegy a gyomrom a sok gyógyszertől.
Vannak szerek, nem? Igaz, esetleg újabb problémákkal. A Nolpaza ilyen, ha jól rémlik.
Én egy csontkovácsot ismerek - sajnos - jól, az megmondja, ha nem tud segíteni, ha gondolod, megírom mangánban az elérhetőségét.
Egyébként nem valószínű, hogy sérven tud segíteni, ez a sérv már csak ilyen. Én még azelőtt mentem el most hozzá, hogy tudtam volna konkrétan, hogy sérvem van (de 4 nappal később a MRI megmondta), és noha ő és az elődje kb 14 éven át évente helyrerakott, a mostani állapotomra nekem is azt mondta, menjek orvoshoz. De lehet, hogy egyéb más, a sérv hatását erősítő apróbb problémád is van, azon meg igen.
Egyik családtagom viszont a lehető legjobb masszőrhöz jár, pedig már nagyon el volt keseredve, és most teljesen panaszmentes.
Szia,
sajnos refluxom alapból van, úgyhogy a protonpumpagátlók egyébként is ismerősek. Így kell szednem gyógyszert 3 hónapja, gondolhatod.
Az a baj, hogy a sima fájdalomcsillapítók nem, vagy alig hatnak (paracetamol alig hat, Tramadol semennyire), csak az olyanok, amik nyírják a gyomromat. :/
Miért mindig azok osztják az észt aki 14 év alatt nem gyógyult meg?
"kb 14 éven át évente helyrerakott"
"Nem biztos, hogy én vagyok a tudatlan, lehet, hogy te vagy félretájékozott és elfogult."
Tudod, Tudatlan I.,a csontkovács csak nálad a laikus vagy a szakképzetlen alternatívája, de a valóságban nem, vannak hazánkban is orvosi praxis folytató csontkovácsolással is foglalkozó szakemberek, a külföldi főiskolákon végzettekről nem is beszélve.
"aki 14 év alatt nem gyógyult meg"
Értem én, hogy ezt nem lehet érteni, ha belekérdeznél, nem is hívnálak Tudatlan II.-nek, de hát felhasználod, így hát, tudod, Tudatlan II., a csontkovács nem gyógyít meg. Ő helyrehozza, amikor "kiakadsz". De az okot, amitől kiakadtál, mondjuk, megemeltél egy k* nagyot, és megnyúlt egy szalag, stb, azt nem hozza helyre. Ahhoz kell egyéb beavatkozás hiányában sok idő, hogy a szervezet helyrehozza önmagát.
Alapműveltségre szert lehet tenni Dr. Ormos Gábor: A csontkovácsok titkai című, 28 éve forgalomban levő könyvéből, melyből megtudható, hogy orvosoknak ilyen tanfolyamot Csehszlovákiában 1960 óta, az NDK-ban 1963 óta tartottak. Bár szerinte a magyar egyetemi belgyógyászati tankönyvben is említik (90 előttről van szó) a terápia lehetőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!