Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehetséges, hogy aspergeres...

Lehetséges, hogy aspergeres vagyok?

Figyelt kérdés
Soha nem volt sok barátom, legfeljebb 1-2 akivel el tudtam lazulni. Kiskoromtól kerültem a szemkontaktust, nekem kellemetlen, és amikor próbàlkoztam, azt mondták, hogy bámulok, szóval mindkettőnknek kellemetlen volt. Többször is megkaptam ezt. Mostanra se nagyon tudom, mikor kellene a másik szemébe nézni, vagy mennyi ideig. Szeretek emberek között lenni, de gyakran rájövök, hogy nem értem mit akarnak. Sokmindenről olvastam, és rálátásom van a dolgokra, ha tőlrm kérdeznek valamit akkor tudk válaszolni általában, de ha velem történik, nem megy. Valahogy egyszerűség párti vagyok. Azt se értem miért kell játszani egy kapcsolat kialakulása előtti fázisban a nehezen kaphatót, mégis a rudtára adni az illetőnek, hogy tetszik, mindezt egyszerre. Lehet, hogy van valami enyhr lappangó bajom?
2018. aug. 6. 13:36
 1/7 anonim ***** válasza:

Annyi vizsgálat van az oktatási rendszerben születésünktől fogva, úgyhogy ha nem szúrták ki, valószínűleg nincsen ilyened.

Mindenkinek van egyéni látásmódja.

Sokan látják át a hamisság egyes szegmenseit, ahogy Te is.

2018. aug. 6. 13:56
 2/7 anonim ***** válasza:
Attól mert kerülöd a szemkontaktust, és nincsenek barátaid, még nem leszel Aspergeres. Ha ehhez társulnak más tünetek, pl rutinokhoz való görcsös ragaszkodás, adott téma iránti megszállott érdeklődés, szenzoros érzékenység, akkor már szóba jöhet. Ha tudsz angolul, javaslom töltsd ki ezt a tesztet [link] Ha olyan eredményt kapsz, vizsgáltasd ki magad.
2018. aug. 6. 14:13
 3/7 anonim ***** válasza:
2: Mi az a szenzoros érzékenység?
2018. aug. 6. 14:22
 4/7 anonim ***** válasza:
Hallás, látás, szaglás, ízlelés, tapintóérzékelés túl- vagy alulérzékenysége. Tehát pl zavarják bizonyos hangok, fények, nem érzi az ízeket, szagokat, bizonyos anyagból készült ruhákat nem képes hordani.
2018. aug. 6. 15:16
 5/7 anonim ***** válasza:
A viccet, szóviccet és a kétértelmű vicceket, bolondozást érted?? Az is egy jellemzője, hogy csak a kimondott és leírt dolgokat értik meg és nem értik se az ugratást, se azt, ha több értelme van...
2018. aug. 6. 15:58
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam, hogy nincsenek barátaim, hanem hogy nincs valami sok, de azért köszönöm a választ, hasznos volt.
2018. aug. 6. 15:59
 7/7 anonim ***** válasza:

"nem érzi az ízeket, szagokat" - vagy ellenkezőleg, túlérzékeny az ízekre, szagokra. Ebből szokott fakadni az aspik tipikus "válogatóssága", hogy csak néhány féle ételt esznek meg, azokat is csak a megszokott módon elkészítve. A szokatlan ízekre, szagokra pedig egész drasztikusan tudnak reagálni (pl. hányással).

Önmagában a szociális nehézségek nem jelentenek autizmust (nincs már külön Asperger diagnózis, autizmus spektrum zavar van). Mellette nagyon sok tényezőnek kell még fennállnia, különösen kisgyermek korban (a 4-5 éves kor közötti időszak a mérvadó, akkor szoktak csúcsosodni a tünetek). Ezt vizsgálják visszamenőleg.

2018. aug. 26. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!