Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Azt tudom, hogy napjainkban...

Azt tudom, hogy napjainkban már nem szokás egyből lázat csillapítani. Na de milyen hőmérsékleténél kell már? Nem találtam hivatalos infót neten.

Figyelt kérdés
Jelenleg 38,4 fokos lázam van, 25 éves vagyok.
2018. aug. 5. 21:01
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

40 fok felett kell.

Alatta csak akkor, ha rossz a közérzeted.

2018. aug. 5. 21:07
 2/5 anonim ***** válasza:

40 fok felett már életveszélyes is lehet a helyzet...

38 felett tanácsos csillapítani, én nem játszanék vele.

2018. aug. 5. 23:41
 3/5 anonim ***** válasza:
Ilyen melegben ne játsz vele
2018. aug. 5. 23:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Alapvetően 38.5 alatt nem kell,felette is akkor,ha kifejetten rossz miatta a közérzeted,fáj a fejed pl. Mindem ember más,van aki észre se veszi,másnál már hőemelkedéskor erős fejfájás van.Nyilván nem kell fejgörcsel fetrengeni,olyankor mehet a gyógyszer.Nem lesz baja az embernek 40fokos láznál sem,ez régi tévhit.Ha jól esik, zuhanyozz langyos vízzel,de az úgynevezett hűtöfürdő is elavult manapság.Igyál sokat.Más a helyzet,ha van egy komolyabb alapbetegség,pl epilepszia,vagy lázgörcsre való hajlam,de egy alapvetően egészséges embernek ma ez a lázcsillapítási protokoll.
2018. aug. 6. 09:08
 5/5 anonim ***** válasza:

38.5 alatt felesleges.

Aztán lehet gyógyszer, de hűtőfürdő is.

2018. aug. 6. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!