Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehet fura kérdés. De ti mit...

Lehet fura kérdés. De ti mit gondoltok az anorexiáról? És az anorexiásakról?

Figyelt kérdés
2018. júl. 20. 10:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Betegek!
2018. júl. 20. 10:13
 2/11 anonim ***** válasza:
Az anorexia a testképzavarból adódik, ami egy nagyon kellemetlen betegség, komoly fizikai tünetekkel jár. Szélsőséges esetben bele lehet halni, ilyenkor a beteg gyakorlatilag halálra éhezteti magát.
2018. júl. 20. 10:35
 3/11 anonim ***** válasza:

Az anorexia olyan mint egy vonat. Sokan felugranak rá, kiprobáljak, de vagy rájönnek, hogy butaság, vagy nem bírják a koplalást és abbahagyják. Aztán ha elindul a vonat, már jóval nehezebb kiszállni, ilyenkor már segítség kell a betegnek. Végül pedig a betegség teljesen uralja a beteg életét és a végállomás halál.

Minnél soványabb a beteg, annál nagyobb a baj, mert a súly csökkenésével a mentális állapot is rohamosan csökken. A 12-14 BMI betegek, szinte csak vegetálnak és meg akarnak halni. A betegek komoly önértékelési zavarral rendelkeznek és mindenben a tökéletesre törekednek. Ezért is van rengeteg élsportoló, aki étkezési zavaros. Ami viszont a betegségben undorító a Pro-Ana. Rengeteg ilyen oldal van a neten. Legrosszabb amikor valaki 70 kilósan csinál egy ilyen oldalt, tippeket add, írja a butaságokat és arra nem gondol, hogy egy 35 kilós lánynak ezek a tippek segítségek a halálhoz.

2018. júl. 20. 11:50
 4/11 anonim ***** válasza:
0%

Én nem értem őket,komolyan. 2016 karácsonyán voltunk a Ronald McDonald Házban a kislányommal,mert kivizsgálták a SOTE-n. Volt ott egy-két anorexiás lány. Hát,mit mondjak...Amikor ott lebeg a lányod felett a nagy kérdőjel,hogy súlyos beteg-e,vagy nem,ezek az anorexiások meg magukat teszik beteggé,akkor nem tudom se sajnálni őket,se megérteni.

Örülnének,hogy egészségesek,basszus...ehelyett ott lóg a szonda az orrából..

No komment...

2018. júl. 20. 12:28
 5/11 anonim ***** válasza:
67%

4-es nem érted őet, akkor fogd be a szádat, és ne sápítozz, meg okoskodj!

Az anorexia ugyanolyan pszichés betegség, mint egy OCD, pl., vagy bipolárid depresszió.

Voltam anorexiás, akkor és ott az volt a lényeg, hogy minél vékonyabb legyek, maximalistaként soha nem lehetett "elég" - ugyanis ha 5-nél rosszabb jegyet kaptam már ment az ordibálás, a zsarolás a "semmire nem vagy jó, csak kvának" beszólás...

Aztán elkerültem hálistennek otthonról, és meg is gyógyultam.

2018. júl. 20. 12:53
 6/11 anonim ***** válasza:

És meg akarta mutatni, hogy a fogyásban igenis jó vagyok.

Emellett az evésembe nem szólhattak bele - ha már a szarásomat is felügyelték, meg nyávogtak, ha kakálni mentem.

2018. júl. 20. 12:54
 7/11 anonim ***** válasza:
Gaboca, ilyen butaságot kár volt írnod. Ez nem tini lányok unatkozó betegsége, hanem komoly mentális zavar. Szerinted olyan jó buli halálra éhezni?
2018. júl. 20. 14:29
 8/11 A kérdező kommentje:
Utolsónak!Nem nem ilyen jó buli tapasztaltam már tavaly 3 hétig feküdtem miatta korhaba es csak azert emgedtek ki mert nem volt hely!Idén eléggé visszaestem és most is a korházból írok!Csak azért kérdeztem mert érdekelt hogy azok az emberek akiknek nincsenek benne mit gondolnak!Ez akármennyire is úgy hangott nem volt rossz indulatú csak mosndtam hogy ne hidd azt hogy én is csak egy mű anorexiás vagyok aki csak a világnak akarja ezt kozvetiteni!
2018. júl. 20. 14:59
 9/11 anonim ***** válasza:
Engem is anorexiával kezelnek. A buli hasonlat nem neked szólt, hanem Gabicanak. Kicsit figyelmesebb is lehetnél..
2018. júl. 20. 15:01
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
A kérdező a véleményemet kérdezte. Én meg leírtam.
2018. júl. 20. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!