Lehet fura kérdés. De ti mit gondoltok az anorexiáról? És az anorexiásakról?
Az anorexia olyan mint egy vonat. Sokan felugranak rá, kiprobáljak, de vagy rájönnek, hogy butaság, vagy nem bírják a koplalást és abbahagyják. Aztán ha elindul a vonat, már jóval nehezebb kiszállni, ilyenkor már segítség kell a betegnek. Végül pedig a betegség teljesen uralja a beteg életét és a végállomás halál.
Minnél soványabb a beteg, annál nagyobb a baj, mert a súly csökkenésével a mentális állapot is rohamosan csökken. A 12-14 BMI betegek, szinte csak vegetálnak és meg akarnak halni. A betegek komoly önértékelési zavarral rendelkeznek és mindenben a tökéletesre törekednek. Ezért is van rengeteg élsportoló, aki étkezési zavaros. Ami viszont a betegségben undorító a Pro-Ana. Rengeteg ilyen oldal van a neten. Legrosszabb amikor valaki 70 kilósan csinál egy ilyen oldalt, tippeket add, írja a butaságokat és arra nem gondol, hogy egy 35 kilós lánynak ezek a tippek segítségek a halálhoz.
Én nem értem őket,komolyan. 2016 karácsonyán voltunk a Ronald McDonald Házban a kislányommal,mert kivizsgálták a SOTE-n. Volt ott egy-két anorexiás lány. Hát,mit mondjak...Amikor ott lebeg a lányod felett a nagy kérdőjel,hogy súlyos beteg-e,vagy nem,ezek az anorexiások meg magukat teszik beteggé,akkor nem tudom se sajnálni őket,se megérteni.
Örülnének,hogy egészségesek,basszus...ehelyett ott lóg a szonda az orrából..
No komment...
4-es nem érted őet, akkor fogd be a szádat, és ne sápítozz, meg okoskodj!
Az anorexia ugyanolyan pszichés betegség, mint egy OCD, pl., vagy bipolárid depresszió.
Voltam anorexiás, akkor és ott az volt a lényeg, hogy minél vékonyabb legyek, maximalistaként soha nem lehetett "elég" - ugyanis ha 5-nél rosszabb jegyet kaptam már ment az ordibálás, a zsarolás a "semmire nem vagy jó, csak kvának" beszólás...
Aztán elkerültem hálistennek otthonról, és meg is gyógyultam.
És meg akarta mutatni, hogy a fogyásban igenis jó vagyok.
Emellett az evésembe nem szólhattak bele - ha már a szarásomat is felügyelték, meg nyávogtak, ha kakálni mentem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!