Hogyan javíthatnék a testtartásomon?
Most 24 éves lány vagyok. Gyerekkoromban megállapították, hogy gerincferdülésem van, ami miatt gyógytornára jártam. Rendesen csináltam mjndig a feladatokat. Középiskolás koromban már nem kellett gyógytornára járjak, bár szerintem a gerincem nem javult, de mindegy.
Nem tudom, hogy ez számít-e abvan hogy olyan görbe vagyok mint egy kérdőjel, de szerintem igen, ezért írtam le.
A vállaim előre dőlnek és a lapockám fáj is szerintem emiatt.
Szeretném ha egyenes lehetne a testtartásom.
Mit tehetnék érte, hogy ne csak akkor legyen helyes a testtartásom, amikor odafigyekek rá? Állandóan üljek, álljak úgy, míg meg nem szokom?
Van valami sport vagy mozgásforma ami javíthat ezen?
Van egy balance boardom, szerintetek az segíthet?
Esetleg a görkorcsolyázás? Futás?
Tippeket, ötleteket szívesen várok :)
Szia, én is hasonló problémákkal küszködök, noha fiú vagyok (15 éves). Nos, a gyógytorna nekem is volt iskolában, de úgy gondoltam, az nem elég, hogy heti egyszer egy órát gyógytesizek, hát csináltam a feladatokat otthon is. De eredmény nem igazán mutatkozott.
Kicsit más téma, hogy most félév tájékán az volt a tervem, hogy megerősödjek, mivelhogy nem voltam olyan jó fizikumu gyerek. Találtam egy edzős alkalmazást(van külön hasizomra, karra stb.), és elkezdtem. Azt kell hogy mondjam, nem kellett sokat várnom ahhoz, hogy valami eredmény megmutatkozzon végre, és csináltam és csináltam tovább. És egyszer (az edzés végén) belebámultam a tükörbe, és (nekem a gerinc ferduleshez járt egy úgynevezett kakashas, vagy ilyesmi, ha nem tudod miaz: Roviden annyi hogy a szegycsont kidulled.) ez a szegycsont, mintha kisebb lett volna. Korbeneztem neten, és kiderult, hogy gerincproblemak ellen jót tesz a hatizom erősítése(szóvzl ezt ajánlom). Hónapokkal később anyukám már szólt is, hogy "hé, d jó, nem gornyedsz", én pedig nagyon meglepődtem. Noha most sem tökéletes a tartasom, mégis jobb lett a helyzet, én pedig örülök. Összegezve (lehet hogy most sok mindent összezagyváltam, szóval,) :Ha tudsz, keress hatizom erősítő gyakorlatokat, azokat csináld. Sportnak pl. Az úszás egy kiváló dolog, ezt gyógytornász javasolta, szóvzl nem biztos hogy hazugság ;]. Ezt az alkalmazást pedig szerintem megtzlzlod appstoreban, Google playen, stb. Van külön nőknek is egyébként. Noha ezt nem garantálom 100% biztosra, nekem segített, egyrészt a fizikumomon, másrészt (nem tudom konkrétan melyik gyakorlat, csak úgy az összes együtt) láthatóan jót tett nekem.
Ha pedig még mindig nem szolgáltam semmi jóval, egy sima dolgot ajánlok :menj el gyógytornászhoz, ő nem véletlen, ezt dolgozza. Meg tudja mondani, neked mi segítene, mert a gerincferdülésre nincs általános gyógygyakorlzt. Mindenkinek más tesz jót.
Azért remélem valamekkora segítséget nyujthattam, és sok jót, szerencsét a jövőben!
Köszönöm a válaszokat!
És külön köszönöm neke, kedves második válaszoló! Jó ötletnek tűnik, utánanézek és kipróbálom. Ártani nem árthatok cele :) úszásra sajnos nincs lehetőségem, pedig tudom, hogy az jó volna.
Egyébként én fiatalabb koromban sokat görkoriztam és akkor jegyezték meg, hogy szebb lett a testtartásom. De sajnos még nem találtam olyan útvonalat, ahol az út minősége megfelelne. De nem adom fel! :)
Pedig tényleg jó az úszás.
Meg a háterősítés is. Nekem régen ezeket ajánlotta az orvos. Egy ideig eljártam bodyzni, hátgépet is használtam, és már az első napoktól kezdve nem fájt a hátam. Aztán vettem egy hátgépet otthonra. :D
De nem sokáig használtam sajnos, lusta voltam.
Legutóbb pedig a Pilates tornát csináltam, arra egy évig jártam. Nagyon jó volt, kiegyenesített.
Ha van kedved kipróbálni, de nincs a közeledben lehetőség, akkor kereshetsz a neten is gyakorlatokat.
Nekem gerincferdűlésem van és nekem a hagyományos gyógytorna nem segített. Ha túl vagy a csintérésen ami 21 éves korban történik akkor csak egy torna segít, a CANTIENICA. (Nekem bejött, fél évig csinátam és javult 4 fokot a gerincferdülésem pedig a fűzőt sem hordtam mert úgy éreztem nem segít)
Hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!