Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit jelent a deperszonalizacio...

Mit jelent a deperszonalizacio/derealizációs élmény?

Figyelt kérdés
Kérem csak az írjon aki tudja mit jelent, vagy aki át élt már ilyet. Én ebben az állapotban vagyok benne szerintem és nemtudok kimaszni belőle. A saját szavaimmal úgy mondanám el, hogy olyan mintha nem érezném az életet, mintha el lennék szakadva a külvilágtól és nem erzekelnem az ingereket, nem örülök semminek és néha ha meg csap egy illat vagy valami, és dejavu érzésem lesz valami múltbeli emlék kapcsán, akkor érzékelem hogy évek óta egy abnormális állapotban vagyok. Egy ilyen pánik jön rám, hogy vissza akarom kapni az ingereket(pl milyen ha kellemesen fuj a szél, csicseregnek a madarak) , a jó hangulatot. Persze hallom a madarakat, érzem hogy fuj a szél, de ennyi... Semmilyen érzést vagy hangulatot nem vált ki belőlem. Nemtudom jobban elmagyarazni... :/ Ez lenne ez a bizonyos derealizacio? Létezik hogy évek óta folyamat ebbe legyen az ember? Mert nem igazán hallottam olyat hogy valaki 4 éve ebbe az állapotba ellje a mindennapjait. Persze nem is vagyok jól, most vesztettem el a munkahelyem mert már nem bírok dolgozni se. Nem bírom ezt az egészet. Más is van ezzel a gonddal?

2018. jún. 5. 23:42
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is ugyanígy élek kb 2 és fél éve. Nem tudom,hogy mi váltotta ki, amikor pánikbeteg lettem 5 éve, akkor felírtak antidepresszánst és nyugtatót, azokat szedtem, de akkor még nem volt derealizációm.

Talán ahhoz tudnám kötni a kialakulását, hogy abbahagytam az antidepit,és már csak hébe-hóba szedem azóta a Rivotrilt, kb heti 3-szor. Persze ez sem jó, mert tudom,hogy nem szabad összevissza szedni, vagy rendszeresen,vagy nagyon lassan, fokozatosan leszokni.

Megnéztem a mellékhatásait a Rivotrilnak,és a helytelen szedés mellékhatásaként szerepel a derealizáció, de nem tudom, hogy tényleg ettől alakult-e ki,csak tippelek.

Nagyon rossz érzés, mert előtte sokkal nyitottam voltam a világ felé, társasági életet éltem, azóta viszont zárkózottabb lettem.

Néha nem tudom,hogy tényleg van derealizációm,vagy csak beképzelem-e, mert senki nem vesz rajtam észre, még a férjem sem, ugyanúgy dolgozom, autót vezetek minden nap...

De mégis érzem ezt,amit Te is. :(

Lehet,hogy tényleg ha leállnék teljesen a Rivotrillal, akkor egy idő után elmúlna, de nem tudom, félek, hogy örökre ez lesz. :(

2018. jún. 9. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!